Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Vrhniki se je mudil minister Židan

Vrhnika, 10. april – V jutranjih urah je v sejni sobi Občine Vrhnika potekal slavnostni podpis pogodbe o sofinanciranju izgradnje kanalizacije na območjih Verda, Mirk, Stare Vrhnike, Notranjske ceste in dela Gabrč.
Na teh območjih občina gradi kanalizacijo v okviru projekta Čista Ljubljanica, za katero bo prejela del evropskih sredstev iz kohezijskega sklada in del državnih sredstev. Celotna investicija bo stala dobre 3,3 milijone evrov (z DDV), od tega jo bo država sofinancirala v višini 1,8 milijona evrov (1,6 milijona iz naslova kohezijskih sredstev in 283 tisoč iz lastnih sredstev), preostanek pa bo morala zagotoviti občina iz lastnega proračuna. A tudi ta številka ni dokončna, kajti občina bo vzporedno z gradnjo kanalizacije gradila še pločnike, javno razsvetljavo in drugo komunalno infrastrukturo, kar ni všteto v omenjene številke, zato bo morala seči po še dodatnih sredstvih.

Kot je po podpisu pogodbe dejal minister Dejan Židan, je vesel, da bodo sredstva zagotovljena, saj je skrb za čisto vodo in okolje eno najbolj pomembnih. Sicer pa je župan Stojan Jakin, ki je ekipo ministra pričakal z občinsko upravo in lokalnim predstavnikom »ministrove stranke«, priložnost tako visokega obiska izkoristil tudi za pogovor o težavi s smradom na Vrhniki. Kot je dejal gost, je seznanjen s problemom, a tudi njemu naj bi obrazložili, da je nemogoče učinkovito ukrepati, saj ni primerne zakonodaje oziroma je ne pozna niti EU, po kateri bi se lahko zgledovali. Poudaril pa je, da morajo tovrstna podjetja prisluhniti opozorilom in le temu tudi prilagoditi svoje delovne procese in tehnološko opremljenost. 


Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi