Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Jesenski večer po domače na Drenovem Griču

Po zatišnem obdobju, ki je v našem ljubiteljskem kulturnem društvu vladalo zaradi negotovih javnozdravstvenih razmer v preteklih letih, smo se letos uspeli spraviti v pogon. In to prav uspešno. Navdušeni nad številnim obiskom pustovanja in velikonočne ustvarjalne delavnice v prvem delu leta smo zato na prvo novembrsko soboto z novim zagonom priredili Jesenski večer po domače, na katerem je v slogu nekdanjih vaških šaljivcev program zabavno povezoval Branko Bizjak.

Pred številno publiko so najprej zapeli pevci domačega mešanega pevskega zbora, ki ga po več letih spet vodi Roman Marolt. Začeli so z bolj umirjenimi pesmimi, nadaljevali živahneje ob spremljavi harmonikarja Roberta Aljeca in končali skupaj s prepevajočo publiko. To je bil odličen prehod v naslednjo točko, ko sta na odru zaplesali združeni folklorni skupini Klas iz Horjula in Šumnik iz Borovnice. Mladi folkloristi so nasmejani in poskočni stopnjevali vzdušje v dvorani in poželi močan aplavz. Očitno so krajani, še posebej starejši, že prav pogrešali takšen nastop, kajti folklornega plesa v naši dvorani nismo videli že celo desetletje.

Za plesalci so zavzeli oder člani domačega ansambla Presenečenje, ki ga sestavljajo Miran in Irena Kržmanc, Jože Ogorevc, Stane Zalaznik, Andrej Kos in Janez Trček. Veselo vzdušje so zvoki harmonike in kitare ohranjali tudi po koncu uradnega dela prireditve, med druženjem krajanov in nastopajočih na pogostitvi, kjer so poleg pečenega kostanja na mizah prevladovale slastne domače jesenske dobrote naših krajank.

Nastopajočim in obiskovalcem se najlepše zahvaljujemo za udeležbo, vsem, ki so sodelovali pri prirejanju dogodka, pa za pomoč. Se priporočamo tudi za naprej. :)

KUD Drenov Grič – Lesno Brdo


Oglejte si tudi