Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mravljica ula nad pričakovanji

Prvi otroški dobrodelni športni dan z mravljico Ulo je odlično uspel - 25. septembra je Zaplana oživela kot že dolgo ne, kljub dežju so povsem napolnili prireditveni šotor in parkirišče in uspeli spraviti pod streho tudi zunanje aktivnosti.
Pelo, plesalo, risalo in teklo je preko 150 otrok, skupaj s  starši so imeli kar 300 obiskovalcev vse od 10. do 14. ure in to brez vstopnine! Dogodek pa je bil tudi dobrodelne narave,  saj so zbirali denar za Petra z Vrhnike s spinalno mišično atrofijo, ki je prejel preko 1.195 EUR. Hvala vsem sodelujočim in pokroviteljem!

PROGRAM VREDEN POSNEMANJA

Glasbeno plesni animaciji ti. jutranja telovadba so sledile aktivnostmi pod šotorom: ustvarjali so torbice v obliki mravljic iz filca, izdelke  iz naravnih materialov, barvali pobarvanke in risali velike slikarije na pravih slikarskih  stojalih.  Veliko smeha je bilo pri stojnici za  poslikavo obraza.

Sledili so športni preizkusi, vodene športne vadbe, športni kviz, športno svetovanje za starše in predstavitev  Svetovalnice za telesni in gibalni razvoj, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Vrhnika.  In ljubezen do športa gre tudi skozi želodec, zato so tri pridne mravljice organizatorke pekle palačinke in to brez računa! Brezalkoholne koktejle pa so pomagali mešati in okraševati kar razigrani otroci. Pred  šotorom so bila na ogled gasilska in gradbena vozila ter pravi dirkalni avtomobil na osnovi Clia, pa veliki in  mali motor.  Otroci so navdušeno sodelovali v interaktivni gledališki predstavi Škratek Skokec in  čebelica Lenka, kjer so pri razpletu zgodbe pomagali tudi sami. Po predstavi je nastopila še  Plesna šola Urška Vrhnika in trije mladi harmonikarji  iz okoliških krajev. Med dogodkom so izžrebali nagrajence nagradne pobarvanke, ki so prejeli igrače sponzorja Direndaj,  starši pa so lahko kupili tudi otroška eko oblačila iz spletne trgovine Solemio.si  po posebej ugodnih cenah, ob prijavi so prejeli tudi  popust za kosilo v Okrepčevalnici pod Ulovko

DOBRODELNOST

Zbirali so denar za  šestletnega Petra z Vrhnike, ki ima živčno mišično obolenje, pri katerem postopoma propadajo mišična  vlakna. Peter potrebuje 24-urno nego in je v celoti odvisen  od druge osebe pri vseh življenjskih aktivnostih, kot so previjanje, kopanje, hranjenje in pitje. Denar so zbirali s prostovoljnimi prispevki v Škatlo dobrega srca, s prijavninami na dobrodelni tek malčkov z mravljico Ulo in tek mamic in očkov z dojenčki v vozičkih. Zelo so hvaležni  organizatorji, preko 30 jih je sodelovalo, se še enkrat s starši vred zahvalijo za zbranih 1.195 €, ki bodo pomagali pri nakupu novega kombija, in za naslednje leto obljubljajo vsem, da se zopet vidimo! Hvala tudi pokroviteljem, predvsem Občini Vrhnika in Nagoedti logatev, ter Aspectus in fil Rouge capital. Dobrodelni tek je podprl Majer-les, pobarvanke Direndaj… več slik in pokroviteljev na www.ulovka.si/ula

 

Vehar Sebastjan

Oglejte si tudi