Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Nove zgodbe v Kinu Bevke

V Kinu Bevke začenjamo novo filmsko sezono, ki prinaša nekaj dobrega za vsakogar. Kino predstave bodo vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu ob 18. uri, čaka pa nas tudi nekaj posebnih filmskih presenečenj
 

 Tako bo v Kinu Bevke letos Veseli december kar vsako decembrsko nedeljo, v pričakovanju dobrih mož pa bomo vrteli filme za otroke in odrasle, mladino in družino. Ob slovenskih filmih bomo v goste povabili filmsko ekipo, po nepozabnem doživetju z ustvarjalci filma Vloga za Emo, bodo mladi v kinu zagotovo veseli novih slovenskih mladinskih uspešnic. Na Miklavževo se bomo spomnili še enega velikega moža, ki je Slovencem prinesel mnogo dobrega, saj v istem tednu praznujemo rojstvo dr. Franceta Prešerna. Zato bomo na Miklavževo nedeljo odprli vrata Kina Bevke na stežaj in zavrteli upanja poln film, ki pripoveduje ganljivo zgodbo o pomenu kulturnega doma za skupnost in nas spomni na to, da v kriznih časih ne smemo pozabiti na ples, smeh in dobro voljo. Spomin na to, kako ustvarjalen je naš domači kraj, pa bomo obudili kar na Velikonočno nedeljo, ko se bomo zbrali na projekciji filma z letošnjega bevškega Oratorija, katerega dober glas se širi po vsej deželi. Filmsko leto 2015/2016 v Kinu Bevke začenjamo oktobra z dvema filmskima poslasticama, ki sta si na prvi pogled zelo različni, obe pa pripovedujeta (resnično) zgodbo o vztrajnosti in iznajdljivosti. Po dneh, ko smo trepetali ob vzponih in padcih naših košarkašev, si bomo z navdušenjem in radovednostjo ogledali film o tem, kaj se je pravzaprav zgodilo takrat, ko je jugoslovanska košarkarska reprezentanca v Sloveniji osvojila naslov svetovnih prvakov.

Vabljeni v Kino Bevke na nove zgodbe z velikega platna!

 

Nedelja, 11. oktober ob 18h

ZAKAJ (NI)SEM POHRUSTAL SVOJEGA OČETA, animirana komična pustolovščina,

J. Debbouze, Francija, 2014, sinhronizirano v slovenščino

Animirana komična pustolovščina pripoveduje zgodbo o Edvardu, sinu kralja opic Simeona. Nasledil naj bi očeta, a ob rojstvu je šibek in bolehen, zato kralj po čarovničinem nasvetu naroči, naj ga odstranijo. Edvarda pred kruto smrtjo reši dobrohotni in plašni Jan,  ki ga vzame za svojega in kmalu postaneta najboljša prijatelja.

 

Nedelja, 25. oktober ob 18h

POSTALI BOMO PRVAKI SVETA, športna komična drama, D. Bajić, Srbija, Hrvaška, Slovenija, BIH, Makedonija, 2015, slovenski podnapisi

Film se osredotoča na zgodovino jugoslovanske košarke od leta 1947, ko je bil v Beogradu odigran prvi mestni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom, do svetovnega prvenstva leta 1970, ko je jugoslovanska reprezentanca s kapetanom Ivom Danevom, odličnim Krešimirjem Čosićem in pod vodstvom znamenitega selektorja Aleksandra Nikolića v Ljubljani osvojila naslov svetovnih prvakov. Prav ključna tekma tega prvenstva med Jugoslavijo in ZDA je postavljena v ospredje filma.

 

Oglejte si tudi