Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
15°C
TOR.
24°C
15°C
Oceni objavo

Jaka in Gaja nagrajenca leta

Ljubljana, 24. februar - V Festivalni dvorani sta Plesna zveza Slovenije in Športna zveza Ljubljana svečano podelili priznanja in nagrade najboljšim športnikom za leto 2022. Med nagrajenci sta bila tudi Jaka Južnič, ki je svojo plesno pot začel že v letih ko je hodila na OŠ Ivan Cankar na Vrhniki in Gaja Malovrh, ki jo je šport navdušil v šolskih letih, ko je obiskovala OŠ Polhov Gradec.

Njuna skupna plesna pot se je pričela pred 7 leti, že prej pa je Jaka postal s prejšnjo plesalko Svetovni, Evropski in celoletni Svetovni pokalni prvak. Gaja in Jaka sta trenutno naš najboljši članski par najvišjega razreda in vprašanje časa ni le »kdaj bosta znova na stopničkah«, vprašanje je »kdaj se bosta zavihtela na najvišjo«.

6. mesto Svetovni pokal – Budimpešta, 22. 5. 2022

6. mesto Evropsko prvenstvo – Neuchatel, 4. 6. 2022.

7. mesto Svetovne igre – Birmingham, 8. 7. 2022

2. mesto Svetovni pokal – Beljak, 17. 9. 2022

2. mesto Svetovni pokal - Krakow 1. 10. 2022

5. mesto Svetovni pokal – Ženeva, 15. 10. 2022

6. mesto Svetovno prvenstvo – Lyon,12. 11. 2022

3. mesto finale Svetovni pokal – Praga,3. 12. 2022

V Sloveniji pa sta zasedla prvo mesto na državnem prvenstvu in na vseh pokalnih in kvalifikacijskih turnirjih.
Oba sta tudi športna pedagoga in kot mlada trenerja v svojem klubu Plesno Mesto pomagata pri vzgoji novih tekmovalcev. Jaka pa se zadnja leta dokazuje tudi na nivoju plesne rekreacije, oziroma družabnega plesa. Njuni treningi so naporni, skoraj da ni prostega dneva, sta pa pogosto tudi po dva treninga na dan, pa kljub temu oba še študirata. Vsako leto odideta na dvoje priprave, tu in tam pa kolikor omogočajo finance tudi obiščeta treninge v tujini. Za njima stoji velik trenerki team: Boštjan Pavček, Irena Petan, za akrobatiko skrbita Jure Herzmansky in Matic Pečan vse to pa skozi klub Plesno Mesto usklajujeta Anita Vihtelič in Marko Hren. Pogosto sta gosta TV oddaj, veliko nastopata in s tem promovirata plesni in akrobatski Rock'n'Roll, ki navdušuje vse, ki so jim blizu hitri ritmi in akrobatika. (gt)

Rock'n'Roll tekmovanje si boste kmalu tudi lahko ogledali na Vrhniki, saj 31.3. pripravlja PLESNO MESTO turnir in vsi ste prav prisrčno vabljeni.
 

Oglejte si tudi