Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Argonavtski dnevi 2018: preplet tradicije in novosti

Le še teden dni nas loči in kot je tradicija, bodo letos že 26.-ič zapovrstjo, Vrhniko preplavili dogodki v okviru 10-dnevnega festivala 26. Argonavtski dnevi. Letos je program res bogat in raznolik, saj ga sestavlja preko 90 dogodkov. Vabimo vse domačine in obiskovalce, da ob koncu šolskega leta doživijo Vrhniko na kar najbolj prijeten način. Letošnja novost je kar 11 vodenih ogledov Vrhnike, številni dogodki za otroke in družine, ki se pridružujejo zvezdam stalnicam (svečano odprtje, Noč na Vrhniki, stand-up komedija, Dionizov petek, športno-adrenalinski Argotlon in koncerti).

Kot pravi legenda, so nekoč skozi Vrhniko potovali antični junaki Argonavti in Vrhnika se jih že 26 let spominja v okviru prireditve Argonavtski dnevi. Program traja 10 dni in je festivalsko obarvan, tako da lahko vsakdo najde dogodek po svojem okusu.

Vrhunec prireditve je tudi tokrat Noč na Vrhniki, na katerem nastopajo Plavi orkestar, Pop design, Alya, Challe Salle in Pero Lovšin. Opozoriti pa velja tudi na Svečano odprtje z orkestrom Simfonika Vrhnika in Big badom RTV Slovenije, bogat program za otroke in družine, prvi frizerski dobrodelni maraton, salsation party, tekmovanje barmanov, več koncertov, večer stand up komedije, športno adrenalinski Argotlon, Dionizov petek, Argonavtski maraton in še številne druge dogodke, saj se bo v času festivala odvilo skupno preko 90 kulturnih, športnih, kulinaričnih, otroških, etnoloških in zabavnih dogodkov. Letos, v Cankarjevem letu, bo Vrhnika tudi velikodušno predstavila svojo bogato kulturno in naravno dediščino, saj je v programu kar 11 vodenih ogledov Cankarjevega mesta in njegove okolice. Dobro bo poskrbljeno tudi za otroke, plesne navdušence in športnike. Vstop na vse dogodke je prost, vse informacije na www.visitvrhnika.si.

Celoten program in obveščanje: www.visitvrhnika.si, Fb, Twitter, Instagram

Oglejte si tudi