Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C

Poletje na Vrhniki

4449
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika

Poletje na Vrhniki je družinska prireditev, ki se odvija v parku pod krošnjo lipe samostojnosti.

Vrhnika privablja popotnike s Cankarjevimi zgodbami, osvežilnimi izviri Ljubljanice in bogato zgodovino. Petki v avgustu so namenjeni otrokom: presenetili jih bomo s čarovnikom, lutkovnimi predstavami, na obisk bodi prišli gosenica, Rdeča kapica, lisička in kapitan Dada. Veliko bo ustvarjanja, risanja, izdelovanja in poslikanih obrazkov. Otroci, ob petkih bo v parku žur!


O lisički zviti tički:
med lutke, igro in glasbo popeljala Nika Solce, lutkovna animatorka in pevka ljudskih pesmi. Avtorica bo v lutkovno glasbeni predstavi "O lisički zviti tički in drugih zverinicah" otrokom in njihovim staršem približala svet poučnih ljudskih pravljic, ki jih bo začinila z ljudskimi pesmimi in napevi.

Gusarsko gledališče kapitana Dada: Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen... pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo... ker nima desne noge, vstaja z levo... Kaj predlaga cenjeno občinstvo? Gusarsko gledališče kapitana Dade je interaktivna gledališka pustolovščina za družinsko publiko, inspirirana z legendami o morskih roparjih in dadaizmom - avantgardnim umetniškim gibanjem z začetka 20. stoletja. Dva igralca bosta z uporabo fizične igre, absurdnega humorja in nadrealističnih preobratov v vrtinec nepredvidljivega lova za zakladom potegnila celotno publiko.

Poslikava obrazov: Otroci se bodo za kratek čas prelevili v pravljične junake, princeske, metuljčke, prijazne medvede …

Lego igralnica

Izmenjevalnica igrač in šivanje

Depo

[V primeru dežja dogodek odpade.]

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij