Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Spoštovani vsi, tokrat še prav posebej naši šolarji!

Kot bi mignil, se je odvrtelo še eno šolsko leto. Verjamem, da ste imeli v mesecu juniju največ obveznosti. Verjetno ste si na začetku šolskega leta zadali cilj, da bi ga čim bolje zaključili. Verjamem, da vam je, vsaj večini, to tudi uspelo. V življenju nasploh je pomembno imeti cilj, še bolje pa pot, saj ta vedno, ob uspehu in tudi neuspehu, popelje naprej, k novim izzivom. Vedno znova in znova se odpirajo nove poti, ki jim nikoli ni konca. V življenju imejte začrtano pot. Ta se lahko vzpenja, pada, vije naokrog, a vedno vas vodi neskončno daleč naprej k novim izzivom, ki vas delajo radovedne in vas spodbujajo, da ste ves čas v pogonu. Če je ena pot slaba ali napačna, boste šli naprej in našli tisto pravo, ki vam bo zopet pokazala smisel v življenju. Bodite pozitivni, delajte dobro najprej sebi, kajti le tako boste lahko dobro delili naprej na vse, ki vas obkrožajo. Vedite, da ste edinstveni in neponovljivi in nikjer na svetu vam ni enakih. Zato se trudite, da boste dober zgled vsem, ki vam pridejo na pot.

Prihajajo dopusti in počitnice, ko bomo vsi malo bolj sproščeni. Kljub vsej razposajenosti ne smemo pozabiti, da nismo sami, da nas povsod obkrožajo še drugi, tako na dvorišču, v prometu ali kjer koli na poti. Ne bodimo brezbrižni. Bodimo previdni, pazimo nase in na vse okoli sebe, da bomo imeli na poletje lepe spomine in bomo zadovoljni in zdravi zakorakali v jesen. Glede na dogodke, ki smo jim bili v občini priča v zadnjem času, vas pozivam k odgovornosti do skupne lastnine, doma in povsod, kamor koli nas bo zanesla pot. Pustimo za sabo dober vtis, ne razdejanja, ki je vedno povezano s stroški in z nepotrebnim delom. Žal mi je, da se v našem lepem kraju komu zgodi toliko gorja, da se mora spravljati nad našo skupno lastnino in jo uničevati. Kdor koli se je lotil teh dejanj, naj v bodoče premisli, če je to res pravi način. Denar, ki ga bomo morali nameniti za popravilo nastale škode, bi lahko porabili na drugem področju, prav tako za naše skupno dobro. Ni prav, da se moramo vsak dan spraševati, ali bo na trgu naslednji dan zopet kaj uničeno. Prosim vas, bodite strpni in kulturni ter skrbite za ohranjanje objektov v naši občini.

Na Čreti smo ob dnevu državnosti predali namenu defibrilator, ki je nameščen na planinskem domu. Želimo si, da ga ne bo treba uporabiti. V kolikor pa bo prišlo do situacije, da bo to vendarle potrebno, le pogumno stopite do njega. Naj vas ne bo strah, vodi vas po korakih in ničesar ne morete storiti narobe. Edina napaka bi bila, da ga ne bi uporabili ... Rešuje življenje!

Od 19. junija dalje imamo na področju odraslega zobozdravstva novo zobozdravnico, h kateri se kar pogumno vpišite.

Čim več lepih in mirnih dopustniških in počitniških dni vam želim, da se boste napolnili z mirom, s pozitivno energijo in z mislijo na lepši jutri.

 

Vaša županja Nataša Juhart

Oglejte si tudi