Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zbiranje sredstev za medicinsko-humanitarno odpravo na Madagaskar 2017

V soboto, 17. 12. 2016, smo prostovoljci Osnovne šole Vransko-Tabor pomagali zbirati prostovoljne prispevke za medicinsko-humanitarno odpravo na Madagaskar. Tja se bodo v maju 2017 odpravili trije mladi zdravniki: Jernej Lesjak, Staša Mudrovčič in Alejandro Rant ter zobozdravnica Alja Črv. Zdravili bodo ljudi, ki imajo do prve bolnišnice dve do tri ure vožnje.


Pred trgovino Jager smo se zbrali ob osmih. Ker je bilo še jutro, ni prišlo veliko ljudi, zato smo pristopili do vsakega mimoidočega ter ga prosili za prispevek. Zaradi nizkih temperatur smo se odločili prestaviti v trgovino. Notri je bilo več ljudi, zato smo zbrali tudi več prispevkov. Bilo je veliko dobrodelnežev, ki smo jim ponudili domače piškote, ki jih je spekla Monika. V zameno za prispevke smo ljudem ponudili koledarje, majice in skodelice. Bili smo zelo veseli, ko smo slišali, da smo zbrali okrog 450 evrov. Ker je vsega lepega enkrat konec, se je tudi naše skupno zbiranje končalo okrog 13. ure, z zbiranjem sredstev pa so nadaljevali Lesjakovi.

Prostovoljci, ki smo pomagali zbirati, smo: Monika Lesjak, Nika Granda, Žiga Turnšek, Nives Podbregar in Jana Semprimožnik ter naši mentorici, gospa Tadeja Zupanc in gospa Mirjana Kelavić. Imeli smo se super, ker vemo, da smo pomagali pri odpravi na Madagaskar.

 

Jana Semprimožnik

Oglejte si tudi