Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
2°C
-7°C
PON.
1°C
-3°C
2603

UČENCI 3. A SMO PEKLI …, GIBANICO SMO SPEKLI

V petek, 16. 12. 2016, so se učenci 3. a preizkusili v branju z razumevanjem. Učenci so dobili recept za pripravo prekmurske gibanice. Vsaka skupina je samostojno pripravila svoj del gibanice. Za uspešno opravljeno delo so morali recepte dobro prebrati, natančno odmeriti vse sestavine in upoštevati postopek priprave jedi. Med delom so učenci potrebovali zelo malo pomoči, izkazali so se kot spretni in natančni kuharji, kar so dokazali s končnim izdelkom – s pekačem prekmurske gibanice. Gibanica je bila okusna, učenci pa ob koncu prav ponosni na svoje delo in zadovoljni s svojimi dosežki. O samem delu so sestavili spodnje zapise.


V petek, 16. 12. 2016, smo šli tretješolci v gospodinjsko učilnico. Tam smo se razdelili v pare oziroma v skupine po tri. Vsaka skupina je naredila del prekmurske gibanice. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem dala sladkor v lonček in ga dodala nadevu. Vse nadeve smo zložili skupaj in dali gibanico v pečico.

Klavdija Mali

 

Danes sem prišel v zjutraj v varstvo, iz varstva smo šli v svoje učilnice. Razredničarka je hitro prišla. Skupaj smo šli v gospodinjsko učilnico, kjer smo sami prebrali recept in po receptu začeli delati. Razdeljeni smo bili v šest skupin. Vsaka skupina je pripravila enega izmed nadevov gibanice, ki smo jo zložili skupaj in spekli.

Gal Slapnik


Danes smo prvi dve šolski uri bili v gospodinjski učilnici. S sabo smo vzeli predpasnike, peresnico in zvezek. Najprej smo prebrali recept in odgovarjali na vprašanja. Vsaka skupina je delala svoj del gibanice. Eni so naredili testo, drugi pa smo delali nadeve. Ko smo naredili vse, smo vse tako, kot je pisalo na receptu, zložili v pekač. Zloženo gibanico smo dali v pečico, kjer se je pekla eno uro. Gibanica je bila okusna in nam je dobro teknila.

Saša Musi

 

Zjutraj sem prišla v šolo. Odšla sem v razred. Učiteljica nam je povedala, da bomo naredili prekmursko gibanico. Odšli smo v gospodinjsko učilnico. Tam smo se razdelili v skupine. V skupini sem bila skupaj s Špelo in Sašo. Dobile smo recept, ga prebrale in odgovorile na vprašanja. Nato smo se lotile kuhanja. Z delom smo bile hitro gotove. Ko so vse skupine končale, smo gibanico zložili skupaj in jo dali v pečico. Po eni uri se je spekla. V razredu smo jo pojedli.

Ajda Bogataj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!