Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Blagoslov kmečke tržnice in urbane opreme

Na Vranskem je drugo soboto v juniju potekala 2. kmečka tržnica, na kateri so obiskovalci ponovno lahko izbirali med pestro lokalno ponudbo. Stojnice so bile založene s prvo spomladansko zelenjavo, domačimi pekovskimi izdelki, mlečnimi izdelki, vložninami, medom, liofiliziranim sadjem in zelenjavo, olivnim oljem, domačim pivom in sadikami.

V okviru tržnice je potekala tudi predstavitev urbane opreme, ki se nahaja ob parkirišču v trgu. Urbano opremo sestavljata digitalni zaslon in pametna klopca, ki sta del skupnega projekta vseh šestih spodnjesavinjskih občin.

Občina Vransko sodeluje v projektu Povezovanje turističnih potencialov Spodnje Savinjske doline preko Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko. Tako kot našo občino tudi dolino obišče vsako leto več turistov, domačih in tujih. Zlasti za slednje je turistična ponudba Spodnje Savinjske doline preveč razdrobljena in nepovezana, zato se je vseh šest občin neposredno ali posredno preko zavodov povezalo v eno turistično destinacijo. Turistična destinacija Spodnja Savinjska dolina bo imela skupno strategijo in se bo predstavljala s skupno ponudbo namestitev, kulinarike in znamenitosti v duhu trajnostnega načina življenja in zanimivih doživetij.

Interaktivni zasloni, ki so nameščeni po vseh občinah, bodo delovali kot info točke, ki bodo imele prednosti tako za ponudnike kot uporabnike – celotna turistična ponudba z možnostjo večjezičnega prikaza bo zajeta na enem mestu in na voljo 24 ur 7 dni v tednu, hkrati bo prikaz informacij na info točkah pomenil EKO rešitev in prihranek stroškov tiska brošur in reklamnih vsebin.

Pametna klopca pa bo mimoidočim nudila prijeten počitek in brezplačno polnjenje elektronskih naprav. Njena posebnost pa je v dodatkih, ki so namenjeni predvsem kolesarjem, saj omogočajo polnjenje e-koles in nudijo osnovno orodje za manjša popravila.

Ponudnike in obiskovalce tržnice je nagovorila županja Občine Vransko Nataša Juhart, ki je poudarila pomen tržnice in ponudbe lokalno pridelane hrane, hkrati pa povabila, da se še kakšen domačin opogumi in registrira dopolnilno dejavnost na kmetiji in še dodatno obogati ponudbo. Prav tako je pozdravila povezovanje občin na turističnem zemljevidu ter prikaz turistične ponudbe Spodnje Savinjske doline na enem mestu.

Domači župnik, g. Jože Turinek, je opravil blagoslov kmečke tržnice in urbane opreme, z recitacijo je dogodek popestril Boris Križnik, za glasbeno vzdušje na tržnici pa je tokrat skrbel glasbenik Jernej Pikel.


Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi