Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
20°C
10°C
Oceni objavo

Zaključili smo jesenski del nogometne sezone

Naši najmlajši (ekipa U9) so v jesenskem delu uspešno odigrali 6 turnirjev, ki smo jih organizirali v sodelovanju z ekipami ND Polzela, ŠD Prebold, NK Žalec in NK Šmartno. Vsak teden smo se dobili drugje in se zabavali ob igranju nogometa. Rezultati se v tej starosti ne beležijo, saj si želimo, da otroci v igri samo uživajo in se razvijajo v zdravem duhu.

Tudi pri ekipi U11 se rezultati ne beležijo, čeprav je veselje ob vsakem danem golu veliko. V jesenskem delu so uspešno odigrali 7 tekem, na katerih so na trenutke pokazali že zelo lepo igro. Ekipa je izjemno mlada, saj nekateri izhodni fantje že pomagajo pri selekciji U13. Po zaključenem jesenskem delu jih čaka zimska liga v Laškem.

Ekipa U13 je po lanskem izjemnem uspehu letos zelo pomlajena, saj se je večina igralcev iz šampionske sezone preselila v višjo selekcijo. Tako smo že pred sezono nekaj igralcev iz mlajše kategorije prestavili sem, da smo zadostili številki za treniranje in igranje prvenstvenih tekem. Zelo nas veseli, da smo med sezono uspeli pridobiti še nekaj igralcev in je sedaj ekipa številčno več kot zadostna. Fantje in dekle so na 9 prvenstvenih tekmah dosegli 3 zmage, en remi in 5 porazov ter so trenutno na 6. mestu. Glede na situacijo pred sezono smo na ekipo ponosni. Veseli nas, da so na nekaterih tekmah pokazali velik napredek v igri in prepričani smo, da se bodo v spomladanskem delu še izboljšali. Tudi v tej starosti je najbolj pomemben razvoj. Čez zimo bodo prav tako aktivni na zimski ligi v Laškem, nekateri igralci (izhodni letnik) pa tudi na zimski ligi v Ljubljani, kjer bodo predstavljali ekipo Združene Savinjske. 

Ekipa U14 oziroma Združena Savinjska B letos tekmuje v 2LSD, skupina A. Gre za ekipo fantov, ki letos prvič zastopajo Združeno Savinjsko. Za njimi so prve skupne priprave v Kozjanskem dvoru, kjer so imeli priložnost, da se med seboj dobro spoznajo in povežejo kot ekipa. V tej starosti je čas, da se fantje dobro navadijo velikega igrišča, saj je to zanje kar velik preskok. Na 9 tekmah jesenskega dela sezone so dosegli 5 zmag, en remi in 3 poraze, kar je dovolj, da so v zelo izenačeni ligi čisto pri vrhu.

Selekcija U15 oziroma Združena Savinjska A v tej sezoni tekmuje v 1LSD. Ekipa je že na pripravah v Kozjem kazala izjemen potencial, dobre igre pa je uspela prikazati tudi v prvenstvu. Trenutno je 18 aktivnih igralcev odigralo 7 tekem, na katerih so dosegli 6 zmag in en remi. S tem rezultatom so že postali jesenski prvaki, čeprav jih čaka še ena zaostala tekma, ki jo bodo odigrali na domačem igrišču.

V primeru zmage bi svojo prednost na vrhu lestvice še povečali. V zimskem obdobju bodo trenirali kar se da zunaj. Tudi zanje je načrtovana zimska liga v Ljubljani. 

Selekcija U17, kateri so se letos v zgodbi Združene Savinjske prvič pridružili tudi igralci iz NK Žalec, trenutno šteje kar 24 članov. Fantje so prve skupne aktivnosti imeli že takoj po koncu lanske sezone.

Po uspešnih pripravah v Kozjem je sledil tudi uspešen jesenski del prvenstva. Ekipa je na 10 odigranih tekmah dosegla prav toliko zmag in tako zasluženo postala jesenski prvak MKL. S tem rezultatom so presegli vsa pričakovanja, saj je v njihovi ligi kar nekaj zelo močnih konkurentov. Zimska liga v Ljubljani jim bo omogočila, da bodo fantje, zaradi slabih pogojev pri nas, ohranjali občutek za igro na velikem igrišču. 

Ekipa mladincev, ki je lani požela izjemen uspeh, pa se letos bori na državnem nivoju 2SML – VZHOD, kar tako za klub kot za igralce predstavlja veliko spremembo, na katero se bo potrebno privaditi. Trenutno štejejo 4 zmage, 2 remija in 8 porazov, pred njimi pa sta še dve tekmi. Čeprav jesen ni bila ravno po načrtih, se borijo za obstanek, v kar vsi močno verjamemo. Čez zimo se bodo morali še toliko bolj potruditi, saj imajo od vseh ekip žal daleč najslabše pogoje za delo. 

 

NK Vransko

Oglejte si tudi