Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Brez tekaških copat z Ljubljanskega gradu do Trsta

Da je Ivan Hrastovec v tekaških krogih poznan po bosonogem teku ter sto in večkilometrskih preizkušnjah, že vemo. Tokrat pa je to dvoje kar združil.

Leto 2024 je začel z udeležbo na S1 Trail – La Corsa della Bora 2024, dolgim 100 milj oziroma 164 kilometrov, in ker je trasa v večjem delu potekala po naši čudoviti Sloveniji, se je seveda spodobilo, da se tekme udeleži vsaj en Slovenec.

Tekači so s preizkušnjo začeli 2. januarja na Ljubljanskem gradu in tekli do cilja v Trstu. Tekma je potekala v petih etapah: 1. etapa Ljubljana–Vrhnika (49 km), 2. etapa Vrhnika–Javornik (30 km), 3. etapa Javornik–Nanos ( 33 km), 4. etapa Nanos–Pliskovica (33 km) in 5. etapa Pliskovica–Trst (27 km).  

Njegov cilj ni bil le traso preteči, zadal si je še dodaten izziv, ki se ga doslej na tak način še ni lotil. Želel je preteči celo traso bos. To mu je tudi uspelo. V Trst je, kot 16. tekmovalec, pritekel  6. januarja, s časom 30 ur, 35 minut in 13 sekund. Svoje doživljanje je opisal z besedami:  »Užival sem ob tacanju po blatu, prečkanju potočkov, dotikanju mahu. Kljub podplatom, ki postanejo razdraženi, to še vseeno ni območje trpljenja, kakršnega občutim pri naporih, kadar tekmujem obut. Zemlja obožuje, ko se je dotikajo bose noge, tako kot cvetlica obožuje, ko ji namenjamo pozornost, ko jo občudujemo.«

Monika Marn


 

Oglejte si tudi