Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
24°C
8°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat PGD Vransko – Spoznajmo gasilce in njihovo delo

V soboto, 20. aprila, smo gasilci in gasilke PGD Vransko prvič na takšen način odprli vrata društva in prikazali kaj vse zajema naše delo.

Obiskovalce je najprej pozdravil poveljnik društva, nato pa smo  za začetek z vozički izpred vrat gasilskega doma umaknili neustrezno parkirano osebno vozilo. Sledila je predstavitev gasilskih vozil GVV-1 in GVC 16/25 z opremo ter osebne zaščitne opreme gasilca, katero so jo lahko oblekli tudi otroci. Seveda ne gre brez poznavanja veščin nudenja prve pomoči, ki niso nadvse pomembne le za gasilce, pač pa v današnjih časih za vsakega izmed nas.

Tudi brez ognja oziroma gašenja pri gasilcih seveda ne bi šlo, zato smo na praktičnem primeru lahko videli, zakaj se olja nikoli NE gasi z vodo ter se poučili o pravilni uporabi gasilnega aparata. Za namen prikaza uporabe izolirnega dihalnega aparata, pa so nam sosedje nogometaši odstopili garderobni kontejner, da smo ga zadimili, nato pa iz njega rešili ujeto osebo.

Otroci so pobarvali vse pobarvanke in (pravilno) rešili vse učne liste v gasilskem otroškem kotičku, zato ni bilo drugega, kot da jih nagradimo s slastnimi palačinkami izpod rok naših članic.

Izjemno veseli smo bili vašega velikega odziva, dogodek je bil namreč namenjen tako otrokom kot odraslim. Takšne in podobne dogodke bomo odslej pripravili vsako leto, tako se jih boste lahko udeležili tudi tisti, ki ste tega zamudili. Otroci pa lepo vabljeni na zabavne gasilske vaje, ki jih imamo ob sobotah dopoldan pred gasilskim domom na Vranskem. Prijave so možne na ppgd.vransko@gmail.com ali 031 729 953.


PGD Vransko

Oglejte si tudi