Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
17°C
3°C
JUTRI
18°C
4°C
2603

SKRBIMO ZA NAŠA SRCA

»Srce je edini organ v telesu, ki ga lahko slišimo in čutimo. Daje prvi in zadnji znak življenja. Je simbol ljubezni, sreče in povezovanja …«  so zapisali v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije.

V Vrtcu Vransko smo 29. 9. 2021 obeležili svetovni dan srca. V sklopu dejavnosti na celotnem nivoju vrtca smo spoznavali značilnosti srca, se igrali zdravnike, si pripravili zdrav napitek z rdeče pese, velik poudarek pa je bil tudi na gibanju, kjer smo krepili naša srca.

Na vrtčevskem igrišču smo strokovne delavke II. starostnega obdobja izvedle zanimive delavnice, kjer smo z različnimi elementarnimi gibalnimi ter štafetnimi igrami poskrbeli za dvig srčnega utripa, se seznanjali s prvo pomočjo ponesrečenca ter se preizkušali v namestitvi ponesrečenega v položaj nezavestnega, se okrepčali z zeliščnim čajem.

Ob glasbi, ritmu in plesu smo se sprostili in pri srcu nam je bilo lepo. Pozabili pa nismo niti na hidracijo, saj se zavedamo pomena le-tega.

Ob zaključku delavnic, ki so bile izvedene z vsemi priporočili NIJZ in v t. i. mehurčkih, pa smo si privoščili še zdrav smuti.

Preživeli smo čudovito dopoldne in delček tega delimo tudi z vami.

Skrbimo za naša srca še naprej!

 

Koordinatorica  FIT projekta za vrtec:

Lidija SVET, dipl. vzg.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi