Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

SKRBIMO ZA NAŠA SRCA

»Srce je edini organ v telesu, ki ga lahko slišimo in čutimo. Daje prvi in zadnji znak življenja. Je simbol ljubezni, sreče in povezovanja …«  so zapisali v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije.

V Vrtcu Vransko smo 29. 9. 2021 zaznamovali svetovni dan srca. V sklopu dejavnosti na celotnem nivoju vrtca smo spoznavali značilnosti srca, se igrali zdravnike, si pripravili zdrav napitek iz rdeče pese, velik poudarek pa je bil tudi na gibanju, kjer smo krepili naša srca.

Na vrtčevskem igrišču smo strokovne delavke II. starostnega obdobja izvedle zanimive delavnice, kjer smo z različnimi elementarnimi gibalnimi ter štafetnimi igrami poskrbeli za dvig srčnega utripa, se seznanjali s prvo pomočjo ponesrečenca ter se preizkušali v namestitvi ponesrečenega v položaj nezavestnega, se okrepčali z zeliščnim čajem.

Ob glasbi, ritmu in plesu smo se sprostili in pri srcu nam je bilo lepo. Pozabili pa nismo niti na hidracijo, saj se zavedamo njenega pomena.

Ob zaključku delavnic, ki so bile izvedene z vsemi priporočili NIJZ in v t. i. mehurčkih, pa smo si privoščili še zdrav smuti.

Preživeli smo čudovito dopoldne in delček tega delimo tudi z vami.

Skrbimo za naša srca še naprej!

 

Koordinatorica  FIT projekta za vrtec:

Lidija SVET, dipl. vzg.

Oglejte si tudi