Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

Čez drn in strn tudi najmlajši

Kljub temu da smo med najmlajšimi v Vrtcu Vransko, zelo radi raziskujemo bližnjo in tudi bolj oddaljeno okolico vrtca. Topli sončni žarki so nas konec marca spodbudili, da smo jo mahnili vse do gozda za Gorico. Tudi do plezalne stene smo že uspeli priti in po Zavrteh do kampa Podgrad. Pri hoji po razgibanem terenu tako razvijamo ravnotežje, spretnost ter rešujemo gibalne probleme.

Na pohodih si običajno privoščimo malico. Nekaj časa pa namenimo tudi ustvarjalni igri in raziskovanju ter spoznavanju novega. Vabljiv je spomladanski travnik in seveda gozd, kjer so drevesa postala igrala, igrače pa listi, veje, storži …

Bivanje v naravnem okolju omogoča otrokom, poleg naravoslovne in okoljske pismenosti, tudi postopno razvijanje zavedanja o vrednosti in ranljivosti okolja ter odgovornosti do vseh živih bitij in do skupne prihodnosti (Otrok v vrtcu, 2001). Zaradi spoštovanja in želje po ohranjanju okolja smo se na enem od pohodov pridružili čistilni akciji in tako vsaj malo pripomogli k čistejšemu okolju.

 

Oddelek 12 z Matejo in Tatjano

Oglejte si tudi