Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Jesenski pohod v Prekopo

Bilo je lepo, sončno novembrsko popoldne, ko smo se planinci iz Vrtca Vransko odpravili na drugi pohod v tem šolskem letu. Izbrali smo si precej oddaljen cilj, zato smo prosili starše, da so po nas prišli v Prekopo, na kmetijo Dolenc.

Pot nas je vodila mimo plezalne stene in čistilne naprave proti Brodem, kjer smo se ustavili pri etnološki zbirki. Po krajšem počitku smo jo mahnili skozi hmeljišče proti Stopniku. Na vrhu grička smo uživali v razgledu ter si privoščili daljši postanek z malico. Pred nami je bil le še spust v dolino in kmalu smo pred seboj zagledali Prekopo.

Na planinskih pohodih poskušamo na podlagi kurikularnega cilja razvijati tudi orientacijo v prostoru in izven njega. Med potjo smo se tako večkrat poskušali orientirati v naravi in na zemljevidu, koliko smo že prehodili, kje smo, kaj je nad nami, kaj pod nami, koliko poti je še pred nami …

Na cilju nas je pričakala družina Dolenc, ki nas je prijazno povabila k topli peči, kjer smo se pogreli s toplim čajem in prigrizkom. Lahko smo si ogledali tudi njihove konje, pogumnejši so jih lahko tudi pobožali.

Ob zaključku pohoda so pohodniki prejeli planinski dnevnik, v katerega bomo na vsakem pohodu odtisnili štampiljko, narisali risbo, lahko tudi kaj napisali.

Iskrena hvala družini Dolenc za gostoljubje in prijaznost.

Mateja, Olga in Matejka

Oglejte si tudi