Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

ŽUPAN SPREJEL NAJUSPEŠNEJŠE UČENCE

V sredo, 20. junija 2018, je v Kulturnem domu Vransko župan Franc Sušnik svečano sprejel 36 učencev. Trideset učencev je prejelo knjižna darila ter priznanja župana Občine Vransko za pomembne dosežke na državnih in območnih oziroma regijskih tekmovanjih. Šest učencev (Ažbe Cekin, Zala Križnik, Ana Pečovnik, Tjaša Pečovnik, Nastja Podgoršek Ferčec, Vid Radulj) pa je prejelo še posebno plaketo, Županovo petico, za odličen uspeh v vseh letih šolanja.

 

Priznanje župana so prejeli učenci razredne stopnje, ki so se z zlatim in srebrnimi priznanji izkazali na državnem tekmovanju Logična pošast,  Matemček in v PowerPoint animaciji.

Učenci predmetne stopnje pa so bili z zlatimi in srebrnimi priznanji nagrajeni na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, matematike, vesele šole,  astronomije, zgodovine, angleščine ter v znanju o sladkorni bolezni, na območnem tekmovanju iz geografije in zgodovine, na regijskem tekmovanju iz fizike,  angleščine, slovenščine in  za Cankarjevo priznanje.

Nadja Žuna  je prejela priznanje za kratko zgodbo v angleščini v okviru natečaja Bodi pisatelj, Nastja Podgoršek Ferčec pa za izdajo samostojne knjige na natečaju založbe Smar-team.

Skupina učencev 6. in 7. razreda se je uvrstila na državno tekmovanje za film Lepa Vida,  skupina učenk 7. in 8. razreda pa je prejela srebrno priznanje na regijski reviji plesnih skupin V plesnem vrtincu 2018 za točko Vsak ima svoj gib.

Mentorji, ki so učence pripravljali na navedena tekmovanja, so: Nataša Pečovnik, Breda Čvan, Marjeta Terbovšek, Lejla Jahjefendić, Polona Vodičar, Klavdija Kropec, Mateja Jeler, Danijela Jeršič, Milena Piskar, Polona Učakar, Magda Oblak, Tadeja Zupanc, Tina Rus Rozina, Mojca Zavasnik, Zlatka Avžner, Marjeta Kapus, Katja Brezovnik, Maja Laznik in Tina Žličar.

Oglejte si tudi