Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Prostovoljci Karitas prinašajo toplino in upanje

Prostovoljci Karitas delujemo na različnih področjih in v različnih oblikah. Pomagamo pri odzivu na trenutne materialne in duhovne potrebe ljudi v stiski, posvečamo se obiskom starejših, invalidov in osamljenih, ki so sploh v prazničnem času še bolj ranljivi in potrebni človeške bližine. Prostovoljci Karitas se tudi stalno izobražujemo in izpopolnjujemo, da bi lahko bolje opravljali svoje poslanstvo.

V času, ko je svet zaznamovan z vojnami, krizami, negotovostjo in osamljenostjo, smo prostovoljci Karitas še posebej pomembni za mnoge ljudi, ki potrebujejo pomoč, podporo in spodbudo. S svojim nesebičnim delom in srčnostjo prinašamo toplino in upanje v prazničnem času, ko se spominjamo rojstva Jezusa Kristusa, ki je prišel na svet kot luč za vse ljudi.

Med Miklavžem in božičem smo prostovoljci Karitas Vransko obiskali starejše, ki živijo sami ali v domovih za ostarele. S seboj smo prinesli darila, jim namenili svoj čas in pozornost. Poudarek obiskov je bil na pogovoru in poslušanju. Prostovoljci smo se zanimali za življenjske zgodbe, izkušnje in spomine starejših ter jim dali občutek, da so pomembni in cenjeni. Starejši so se z veseljem pogovarjali z nami, delili svoje misli in občutke ter izrazili svoje želje in potrebe.

Prostovoljci Karitas smo s svojimi obiski prinesli starejšim malo svetlobe in upanja v tem težkem času. Pokazali smo jim, da niso pozabljeni in da jim je nekdo blizu. S svojim zgledom tudi spodbujamo druge, da bi se vključili v prostovoljstvo in pomagali ljudem v stiski. Prostovoljstvo je namreč darilo, ki bogati tako tistega, ki ga daje, kot tistega, ki ga prejme.

 

Zapisala: H.G.

Oglejte si tudi