Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Otroci nas potrebujejo

Župnijska Karitas Vransko se je tudi letos vključila v vseslovensko akcijo Karitas z naslovom Otroci nas potrebujejo. Zahvaljujemo se Osnovni šoli Vransko-Tabor, ki vsako leto sodeluje v tej akciji in vedno znova zbere veliko število zvezkov, ki ji potem lahko vključimo v pakete s šolskimi potrebščinami. Letos smo s pomočjo Škofijske Karitas Celje razdelili 45 paketov s šolskimi potrebščinami in 15 kompletov bonov ter poravnali en predračun za nakup delovnih zvezkov vrednosti 650,00 evrov.

Številne družine, ki so v materialnem pomanjkanju ali na robu svojih finančnih zmožnosti, se po pomoč obrnejo na Karitas. Starši imajo nemalokrat nizko plačo ali negotovo zaposlitev, pogosto jih spremljajo zdravstvene težave in nesreče. Še posebej so v stiski enostarševske družine ali tiste z več osnovnošolci. Nakup šolskih potrebščin pred novim šolskim letom presega njihove zmožnosti.

Če ste med temi družinami, se vedno lahko obrnete na nas preko elektronske pošte: karitas.vransko@gail.com in vam bomo pomagali, da boste lahko sproščeno zakorakali v novo šolsko leto.

Tudi naslednje leto bomo v Občinskem informatorju in v Oznanilu župnije Vransko pravočasno objavili obvestilo o možnosti oddaje vloge.

Župnijska Karitas Vransko

Oglejte si tudi