Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

POMLADANSKA DRUŽENJA PROSTOVOLJCEV IN STANOVALCEV NAŠEGA DOMA

V marcu in aprilu smo se člani krožka prostovoljno delo in podmladka RK OO Vransko družili s stanovalci Našega doma. Oragnizirali smo različne dejavnosti: od druženja ob igrah, kvizih, iskanju lova na zaklad do pogovorov o veliki noči, pripravljanju velikonočne dekoracije. Tako stanovalci kot prostovoljci smo v druženjih uživali in se marsikaj novega naučili eden od drugega.


Prostovoljci smo 4. aprila obiskali stanovalce našega doma sv. Rafaela. V jedilnici smo se razdelili v štiri skupine. Prve tri skupine so na različne načine lepšale pirhe (s koruzo, z rižem, umetnimi peresi in s servetno tehniko). Četrta skupina se je igrala igro z naslovom Kdo sem jaz in kdo si ti? Po dobri uri druženja smo se prostovoljci zadovoljni odpravili nazaj v šolo.


Že naslednji torek, 11. 4. 2017, pa smo skupaj zlagali sestavljanke o veliki noči, se ob sestavljenih slikah pogovarjali, se igrali igro, ki smo jo tako prostovoljci kot stanovalci dobro poznali, in sicer besedno igro ime, priimek, žival rastlina. Prav vsi smo se ob igrah zabavali. Prostovoljci smo hvaležni za vsako druženje s stanovalci, saj so pogovori s stanovalci vedno zanimivi in tudi zabavni.

Mentorici in Justina Jerman, 6. a

Oglejte si tudi