Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

VETERANI OP VRANSKO V TAKMOVALNI SEZONI 2013

8. junija so gasilci veterani OP Vransko uspešno pričeli novo sezono meddruštvenih tekmovanj s starimi gasilskimi ročnimi in motornimi brizgalnami. Sedem prostovoljnih gasilskih društev Savinjsko-Šaleške regije organizira meddruštvena tekmovanja, ki se ga udeležujejo tudi veterani prostovoljnih gasilskih društev in gasilskih zvez iz skoraj vse Slovenije. Najboljši štirje doseženi rezultati posamezne ekipe na društvenih tekmovanjih od skupno sedmih tekem štejejo tudi za uvrstitev na listo uspešnosti za Pokal Savinjsko-Šaleške regije.
Prvo tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami gasilcev – veteranov je potekalo v organizaciji PG Kaplja vas. Tekmovanja se je udeležilo 16 ekip iz Savinjsko-Šaleške in Ljubljanske regije. Osem od teh ekip je tekmovalo s starimi ročnimi gasilskimi brizgalnami različnih proizvajalcev iz vse Evrope. Na tem tekmovanju so se odlično uvrstile brizgalne znanega proizvajalca zvonov in ročnih gasilskih brizgaln Alberta Samassa iz Ljubljane.  Prvo mesto so osvojili veterani  Požarne brambe Vransko s 127 let staro Samassino ročno brizgalno iz leta 1886, tretje mesto je osvojila ekipa PGD Gornji grad, ki je tekmovala z identično brizgalno istega letnika, drugo mesto pa je osvojila ekipa veteranov iz PGD Šmarje - Sap, ki je tekmovala celo s 134  let staro Samassino enobatno ročno brizgalno.

 

Priprave in urejanje originalne in avtentične opreme ter brizgaln se prične že mnogo prej, saj tej pripravi sledijo kondicijske in hitrostne vaje in seveda vzdrževanje brizgaln v brezhibnem stanju in popolnem sijaju z vso patino starosti. To je našim veteranom Ludviku Piklu, Srečku Drnovšku, Maksu Kosu in Albertu Predovniku po več kot štirinajstdnevnem delu odlično uspelo, saj je ekipa  za urejenost brizgalne prejela maksimalno število točk. K dobremu tekmovalnemu  rezultatu pa so prispevali še tekmovalci Stane Drolc, PGD Ločica, Ivan Izlakar, PGD Tešova in Anton Resnik, Milan Jelen, Mato Gorenjšek in Lado Reberšek. Seveda pa to še ni vse, saj so k takšnemu rezultatu prispevali tudi mnogi drugi, katerih delo poteka v ozadju. Dobro opravljeno delo omogoči končni uspeh, podobno kot na tem tekmovanju, ko je z dobrim delom vseh veteranom  OP Vransko s povprečno starostjo več kot 67 let ponovno uspel veliki met.

 

                                                                            Z gasilskim pozdravom:  Na  POMOČ!

Oglejte si tudi