Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Občinski svet tudi aprila odločal na dopisni seji

Zaradi epidemije novega koronavirusa je Občinski svet Občine Vransko tudi svojo aprilsko sejo izvedel dopisno. Seja je med 14. in 21. aprilom potekala po elektronski pošti, na dnevnem redu seje pa je bilo enajst točk.

V okviru prve točke dnevnega reda seje je župan odgovarjal na vprašanja in pobude občinskih svetnic in svetnikov Petra Reberška, Brede Čvan, Brigite Gosak, Marjana Pečovnika in Danila Štanteta. 

Nato je občinski svet po hitrem postopku sprejel dopolnitev poslovnika občinskega sveta, ki je v razmerah razglašene epidemije omogočila potrditev zapisnikov 9. redne, 2. dopisne in 3. dopisne seje. Po hitrem postopku je bil sprejet tudi Odlok o spremembah Odloka o ureditvi statusa, upravljanja in organizacije Javnega komunalnega podjetja Žalec, d. o. o.. 

V nadaljevanju dopisne seje so občinske svetnice in svetniki odločili o prejemnikih priznanj Občine Vransko za leto 2019, obravnavali letna poročila koncesionarjev za izvajanje javnih služb rednega vzdrževanja občinskih cest ter urejanja in čiščenja javnih površin, dejavnost operaterja distribucijskega omrežja toplote, socialnovarstvene storitve Pomoč družini na domu ter letna poročila javnih zavodov, katerih (so)ustanoviteljica je Občina Vransko - Osnovne šole Vransko-Tabor, Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko, Zdravstvenega doma »dr. Jožeta Potrate« Žalec, Medobčinske splošne knjižnice Žalec, Glasbene šole »Risto Savin« Žalec, II. osnovne šole Žalec in UPI ljudske univerze Žalec. 

Pri predzadnji točki dnevnega reda seje je občinski svet obravnaval letno poročilo Občine Vransko o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta in o njihovih učinkih za leto 2019, v okviru zadnje točke pa je obravnaval in odobril vlogo za sofinanciranje nastopa naše mlade športnice Eme Mešič na Evropskem prvenstvu v teakwondoju v Pragi. 

 

Občinska uprava

 

Oglejte si tudi