Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

V Prekopi kar pet novih gasilcev – operativcev

V soboto, 28. oktobra, je bil za prekopsko gasilsko društvo zopet velik dan.

Po opravljenem tečaju za gasilca operativca, ki je trajal kar 149 ur, se je na ta dan kar pet naših pripravnikov podalo še na glavni del, in sicer zaključni izpit. 

Tokratni izpit je potekal na lokacije PGD Griže, kjer se je kar 26 tečajnikov GZ Žalec ves dan potilo, iskalo pravilne odgovore in prikazovalo veščine, ki so se jih naučili v času tečaja. Trema je bila toliko večja, ker so izpit opravljali pred strokovno komisijo Gasilske Zveze Slovenije.

Izpit je bil sestavljen iz dveh delov. Najprej so tečajniki opravljali ustni preizkus znanja iz celotne teorije, ki so jo osvajali v tečaju. Po opravljenem teoretičnem delu so lahko pristopili k praktičnemu delu, kjer so demonstrirali razne praktične vaje in scenarije, ki jih bodo s pridom uporabljali tudi kasneje v operativi.

Končalo se je tako, kot smo si vsi želeli. Naši pripravniki Jana Blažič,  Špela Orehovec, Luka Čater, Žan Šoštar in Denis Završnik Metličar so z odličnimi ocenami opravili izpit, mi pa jih z veseljem pozdravljamo v naših operativnih vrstah.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik


Oglejte si tudi