Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Tekmovanje mladine GZ Žalec v orientaciji

V soboto, 11. maja 2019, je na Polzeli potekalo tekmovanje mladine Gasilske zveze Žalec v orientaciji. Tekmovalno ekipo sestavljajo trije člani in mentor. Ekipa najprej opravi vajo zbijanja tarče z vedrovko, nato pa se odpravi na progo, kjer mora s pomočjo topografske karte obiskati vse kontrolne točke in na njih opraviti spretnostne vaje: štafetno vezanje vozlov, praktične vaje iz orientacije in poznavanje topografskih znakov, hitrostno zvijanje cevi, štafetno spajanje cevi na trojak ter se uspešno vrniti na cilj.

 

PGD Vransko sta v močni konkurenci zelo uspešno zastopali dve ekip. Ekipa mladincev (Martin Cekin, Tjaša Marko, Nives Podbregar in mentorica Tina Homšak) je zasedli odlično 5. mesto, mladinke (Nika Granda, Zala Križnik in Neža Podbregar) z mentorico Petro Arh pa so si z 2. mestom priborile srebrne medalje in pravico do nastopa na regijskem tekmovanju mladine v orientaciji Savinjsko-Šaleške regije.
Za dosežene rezultate iskreno čestitamo našim mladim tekmovalcem, mentorjem in vsem, ki so pripomogli k odličnemu rezultatu. Posebej se zahvaljujemo tudi vsem mentorjem, ki so skrbeli za nemoten potek vaj.  
                                                                                                                    Monika Marn

 

Oglejte si tudi