Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Še pika na i ločiških gasilcev

V lanskem letu je Prostovoljno gasilsko društvo Ločica pri Vranskem praznovalo 90-letnico ustanovitve. Svečano smo zaznamovali to častitljivo obletnico, češnja na torti pa je bil prevzem novega gasilskega vozila avtocisterne s 6500 l vode, ki je bil nabavljen leto prej in je takrat v sušnem letu takoj ob prihodu začel služiti namenu, kajti zvozilo se je preko 100 prevozov pitne vode. V letošnjem letu je vozilo ravno tako upravičilo nujnost nakupa, saj je ob odpravljanju posledic poplav v sosednjih občinah močno pripomoglo s prevozom vode in pranjem, kajti le malo društev v gasilski zvezi Žalec ima cisterno s takšno količino vode.

V našem gasilskem domu pa je čakalo še drugo vozilo, ki je bilo potrebno zamenjave, in sicer 28 let staro vozilo VW transporter za prevoz moštva (GVM). Ker smo avtocisterno izdelali po tipizaciji in uspeli pri sofinanciranju, smo dobili vrnjen delež kupnine, je tudi zamenjava našega starega GVM postala realnost. Ker je v teh časih še vedno problem z dobavo vozil, smo imeli kar težko nalogo z nabavo ustreznega vozila, kajti pri proizvajalcu ga lahko naročiš, a ti dobave ne garantirajo. Morda je bilo malo sreče ali pomoči od zgoraj in tako nam je v novembru 2023 uspelo nabaviti vozilo pri podjetju Špan na Brezovici, VW transporter, vendar v beli barvi. Nadgradnjo zaupamo starim znancem EVRO GV, ki nam je izdelalo tudi prejšnje vozilo. Drugega februarja 2024 se je tako na dvorišče gasilskega doma Ločice pri Vranskem pripeljalo povsem novo vozilo GVM. Veseli smo, da nam je tudi ta nakup uspel in da se bomo lahko varno vozili, predvsem pa, da bomo varno vozili našo mladino, ki sedaj pridno trenira za tekmovanja. 

Hvala vsem, ki kakor koli pripomorete k razvoju društva, za vaše prispevke ali kakšno drugo obliko pomoči. Dar, ki ga namenite gasilcem, je dar za nekoga, ki potrebuje pomoč.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

PGD Ločica pri Vranskem

Oglejte si tudi