Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Igor Karničnik - častni poveljnik PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Na 8. redni seji UO PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik je bil sprejet sklep, da  se občnemu zboru predlaga kandidata za častnega poveljnika, našega dolgoletnega člana in nosilca več funkcij, Igorja Karničnika.

Kljub temu da imamo v društvu še nekaj takšnih kandidatov, ki si to častno pozicijo brez dvoma zaslužijo, je naš statut povsem jasen. Pravi, da sta lahko za častnega funkcionarja imenovana predsednik ali poveljnik PGD, ki sta najmanj dva mandata uspešno opravljala svojo nalogo in znatno pripomogla k razvoju PGD. 

Igor se je po uradnih podatkih, dostopnih v gasilski aplikaciji Vulkan, društvu pridružil leta 1968. Takoj ko je dopolnil primerno starost, je leta 1978 opravil izobraževanje za izprašanega gasilca ter se  pridružil operativnim vrstam. Med svojo gasilsko kariero je nadaljeval svoje temeljno izobraževanje ter leta 2008 dosegel čin gasilski častnik.

Vsa ta leta je v društvu opravljal več funkcij, med katerimi je vredno izpostaviti 17-letno delovanje kot član upravnega odbora, dva mandata je bil namestnik poveljnika, dva mandata pa je opravljal funkcijo poveljnika. V trenutnem mandatu opravlja funkcijo člana nadzornega odbora.

Skozi vsa leta je prejel veliko odlikovanj ter priznanj, med katerimi je vredno izpostaviti značko za 40-letno delo v operativi, gasilsko plamenico tretje in druge stopnje ter priznanje gasilskega veterana.

Izredno smo veseli, da je občni zbor na svojem zasedanju 26. marca 2022 soglasno potrdil sklep, da se mu podeli ta častni naziv. Želimo si, da Igor s svojim znanjem, izkušnjami ter modrostjo še veliko let skrbi za ugled in razvoj našega gasilskega društva.

Na pomoč! 

 PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi