Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Martinov pohod

Kot že vrsto let smo tudi letos organizirali Martinov pohod, tokrat v Mursko Soboto, ki sta ga organizirala Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Planinsko društvo Matica Murska Sobota. Avtobus je bil v nekaj dneh poln, nakar nam je dodatni prevoz (kombi) omogočilo PGD Ločica pri Vranskem. Hvala gasilcem in Jaku za prevoz.

Zbrali smo se pred Hranilnico prekmurskih dobrot, kjer so nas organizatorji zelo lepo sprejeli, in ob 10. uri krenili na pohod. Pot nas je vodila iz Murske Sobote skozi Nemčavce vse do Martjancev, kjer smo se okrepčali in si ogledali cerkev sv. Martina, ki je ena izmed 80 cerkva, posvečenih temu svetniku. Nazaj v Mursko Soboto, kjer nas je čakala brezplačna malica, smo se vračali po isti poti.  Pot v obe smeri je bila dolga 9,4 km, pohoda pa se je udeležilo preko 100 pohodnikov.

Pod vodstvom predsednika PD Matica Murska Sobota Jožeta Rožiča smo si ogledali še zelo velik spomenik zmage iz leta 1945 in evangeličansko cerkev ter spoznali del bogate zgodovine Pomurja.

Na poti domov smo se družili ob krajšem postanku in zadovoljni ugotovili, da je za nami še en lep izlet.


Toni Sitar


Oglejte si tudi