Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
6°C
NED.
22°C
7°C
Oceni objavo

Nova knjiga o zgodovini potniškega prometa

SVAMZ je izdala novo publikacijo, v kateri je prikazan razvoj javnega mestnega prometa v naši prestolnici na področju avtobusov in trolejbusov vse od zgodnjih začetkov v letu 1927, ko je v Ljubljani zapeljal prvi avtobus, pa vse do devetdesetih let, ko so mesto preplavili novi nizkopodni avtobusi podjetja LPP. Pravzaprav je knjiga zloženka posameznih ločenih poglavij, kjer v besedi in sliki avtor opisuje posamezno vozilo, njegov izvor, podaja tehnične podatke in druge zanimivosti. Tako lahko pričnemo z branjem kjer koli. Nekatere informacije se pogostokrat prav zaradi tega podvajajo. Glavna »rdeča nit« so opisi mestnih vozil, tu in tam pa skrene avtor malo sem in tja, vendar le z namenom, da osvetli določene dileme.

Jožef Trpin je rojen 21. 3. 1948 v Ljubljani. Je poročen in še vedno Ljubljančan. Po poklicu je diplomirani inženir kemije, ves čas pa je bil zaposlen v farmacevtski družbi Lek. Je človek mnogih hobijev, kot so: fotografiranje, gorništvo, matematika, risanje, železniška in cestna vozila. Zanimajo ga tudi mnoga bivanjska in antropološka področja.

O ljubljanskih avtobusih in trolejbusih si je vedno vse skrbno zapisoval in hranil. Od upokojitve leta 2010 pa do danes je sistematično urejal in dopolnjeval zapiske, izrezke iz časopisov, fotografije in vse preverjal v mnogih muzejih in arhivih. Že v času zaposlitve je mnogokrat v tujini obiskoval tehniške založbe, kot so Alba Verlag, Eisenbahn Magazin, MIBA in druge, ter se seznanil z res odlično literaturo, ki obravnava tehniško dediščino na področju mestnih vozil posameznih evropskih prestolnic.

Knjigo lahko naročite na SAVMZ, Vransko 29, 3305 Vransko ali info@svamz.com 

www.svamz.com

Cena knjige je 59 evrov + poštnina 



Oglejte si tudi