Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Mladina PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik najštevilčnejši na letovanju gasilske mladine

V juliju je kar 18 otrok iz PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik poskrbelo za najštevilčnejšo udeležbo iz enega PGD na letovanju gasilske mladine GZ Žalec v Bohinju. V spremstvu dveh mentorjev so štiri noči prespali v šotorih Taborniškega centra Bohinj. No, zadnjo noč so svoje spalne vreče položili kar na sredino tabora, kjer jih je v spanec ponesel soj zvezd.

Njihov dan so zapolnile različne aktivnosti: z gondolo so se povzpeli na Vogel, z ladjico odpluli do Ribčevega Laza, si ogledali cerkev sv. Janeza Krstnika in se vsak dan kopali v Bohinjskem jezeru, kjer seveda ni šlo brez kanujev in supov.

Kot se za pravi gasilski tabor spodobi, je mlade gasilce zjutraj zbudila sirena, dan pa se je začel s pregledom reda v šotorih. Pozabili niso niti na urjenje gasilskih veščin, saj so v sklopu otroškega gasilskega poligona, t. i. cici fire combat, premagovali najrazličnejše ovire in trenirali gasilske vozle. Ob zaključku tabora so podelili priznanja, nato pa so se sicer utrujeni, a pod vtisom čudovitih doživetij, v konvoju gasilskih kombijev odpravili proti domu.

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi