Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Iness Tyzun svoja občutja preliva na platno

V Schwentnerjevi hiši je od 25. maja do 31. avgusta 2023 odprta razstava Čustva in občutki na platnu avtorice Iness Tyzun. Razstava je bila odprta v sklopu majskih dogodkov v počastitev občinskega praznika.

Iness Tyzun prihaja iz Ukrajine. Zaradi nemirnih dogodkov na Krimu se je njeno življenje precej spremenilo in leta 2015 je skupaj z družino prišla v Slovenijo. Ljubezen do umetnosti je podedovala od očeta Volodymyra, ki je bil najprej njen mentor, sedaj pa sta vlogi zamenjala, saj se je v Sloveniji vpisala na visokošolski študij na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer je leta 2020 diplomirala.

Iness Tyzun nas je ob odprtju na našo željo pozdravila v ukrajinščini, nato pa nas v slovenščini popeljala po razstavi. Zase pravi, da išče ustvarjalni navdih v delih starih mojstrov, ki si jih je ogledala v številnih galerijah po Evropi. V njenih delih pa prevladuje človeška figura. Na razstavi v Schwentnerjevi hiši je na ogled tudi njen avtoportret. Za vsako sliko je zelo zanimiva in globoka zgodba, kar dokazuje, da avtorica svoja občutja preliva na platno. Olje na platnu pa je tehnika, v kateri najraje in največ ustvarja.

Razstavo je odprla županja Občine Vransko Nataša Juhart, glasbeno pa jo je popestrila Inessina nečakinja Taisiia Tyutyunnyk. Vabljeni na ogled.

 

Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi