Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
12°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Folklorno društvo Vransko

V Galiciji je bila 24. 3. 2024 revija odraslih folklornih skupin pod imenom »Še bolj na poskok! 2024«, ki jo vsako leto organizira JSKD Žalec. Kot vsako leto do sedaj na tej območni reviji sodeluje 5 folklornih skupin, ki se med sabo zelo dobro poznamo in včasih tudi skupaj sodelujemo. Območno revijo spremlja strokovni sodelavec JSKD Slovenija za folklorno dejavnost, ki nam takoj po nastopu poda svoj pogled na splet, skupino, pohvalo in predlog za nadaljnje leto. Moramo priznati, da smo letos dobili zelo lepe pohvale in da napredujemo tako v plesu kot v sami tehniki plesa. Pohvala gre seveda tudi našima dvema muzikantoma, saj odlično interpretirata folklorno glasbo, ki včasih ni najbolj lahka za uho muzikanta.

Zahvaljujemo pa se seveda vsem plesalcem in ostalim članom, da vztrajajo vsa dolga leta pri vajah in zanje najdejo čas in dobro voljo. Pred revijo imamo vaje tudi dvakrat tedensko.

Že kar naslednjo nedeljo po reviji pa se je naše društvo predstavilo na vsakoletni velikonočni stojnici, kjer ste lahko poskusili domače dobrote izpod rok naših pridnih članic in članov. Vreme nam je tudi letos lepo služilo in obisk na stojnici je bil zelo velik, zato hvala vsem, ki se vsako leto ustavite, donirate kak evro, se družite z nami in nas na tak način tudi spodbujate za naprej.

Zahvalili bi se radi Občini Vransko, da nam vsako leto priskrbi šotor, saj nimamo vedno sreče z vremenom. Hvala tudi Ireni Škrabar, ker nam z dobro voljo speče kruh, ki ga potem nesemo tudi k žegnu.

S poskočnim korakom in lep pozdrav

Folklorno društvo Vransko

Oglejte si tudi