Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Delavnica GZ Žalec za članice z naslovom »PEKA POTIC«

Gasilska zveza Žalec je za delo s članicami zelo aktivna in času primerno je drugo soboto v marcu organizirala delavnico z naslovom »PEKA POTIC«.

Na delavnico smo se prijavile članice PGD Vransko in PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, da se naučimo novih trikov o peki potice.

Delavnica je potekala na prijetni lokaciji v Pongracu (Griže), in sicer na kmetiji Tratnik. Tam so nas pričakali z odprtimi rokami in nas pred delavnico najprej postregli z jutranjo kavico. Čakalo nas je dobrih pet ur dela. Pripravile smo kar štiri različne nadeve za potico: orehov, lešnikov, korenčkov in pehtranov.

Delavnico je vodil g. Janez Železnik, mojster v peki potic iz Zgornje Savinjske doline. Pokazal nam je kar nekaj trikov, kako se pripravijo nadevi za potice in testo, ter tehniko zavijanja potice. Priznati moramo, da se je vsaka naučila nekaj novega.

Po končani peki smo potice seveda tudi poskusile in bile so naravnost čudovitega okusa.

Za veliko noč se morda na marsikateri mizi najde potica, narejena po novih trikih in morda lahko celo katero poskusite na velikonočni stojnici 30. marca 2024 v trgu Vranskega.

Članice PGD Vransko in PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi