Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Prekopski UCZRP v mesecu maju

Kot smo poročali že v preteklih številkah, smo v prekopskem gasilskem domu na račun izvedbe našega evropskega projekta zelo lepo uredili prostore  garažo z garderobo ter prostorom za druženje in multimedijsko sejno sobo/učilnico.

Po več mesecih dela je sedaj končno prišel čas, da tem lepim novim prostorom namenimo tudi vsebine, zaradi katerih so bili prostori tudi urejeni.

Poskusno je zato že začela zmanjšana skupina s tečajem pionir 1. Zaenkrat teoretično izobraževanje zaradi veljavnih ukrepov izvajamo le preko spletnih orodij, v kratkem pa bomo tečaj nadaljevali tudi s praktičnim delom in izpitom.

Maja (točen datum bomo glede na takrat veljavne ukrepe objavili naknadno na spletu in facebooku) bomo izvedli delavnico oživljanja in prve pomoči. Pri izvedbi nam bo pomagal tudi zunanji sodelavec. Izvajali bomo trening oživljanja na naših novih interaktivnih lutkah, ki nam same elektronsko pokažejo, kako kvalitetno je oživljanje, ki ga izvajamo. Prav tako bomo obenem izvajali tudi trening oživljanja s pomočjo našega novega simulatorja defibrilatorja.

V mesecu maju bomo izvedli tudi prikaz gašenja in kratko izobraževanje zainteresirane javnosti na temo uporabe različnih vrst gasilnikov. Organizirali bomo tudi nekaj prikazov gašenja začetnih požarov in uporabe alternativnih tehnik gašenja, kar lahko pride prav popolnoma vsakemu posamezniku. Verjetno se vsi dobro zavedamo, da nesreča nikoli ne počiva. Zato je pomembno biti vedno pripravljen.

Veseli nas, da nam je uspelo pripeljati naš projekt do te faze. Verjamemo, da bomo po končanih ukrepih vse to naše izobraževanje lahko izvajali še bolj pogosto.


Na pomoč!     


PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik 

Oglejte si tudi