Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

DOMAČE BRANJE V 3. RAZREDU MALO DRUGAČE

Tretješolci so prebrali za domače branje že 4. knjigo, zgodbo Svetlane Makarovič Pekarna MIŠMAŠ. Učenci so knjigo doma prebrali, v šoli pa smo se o njeni vsebini pogovarjali kar dva dneva. Učenci so odgovarjali na vprašanja o vsebini knjige, reševali kvize v spletni učilnici in pisali kratke obnove. Celotno zgodbo smo na tehniškem dnevu še enkrat obnovili in jo razčlenili na 5 delov (uvod, zaplet, vrh, razplet in zaključek).
Tehniški dan smo izvedli v četrtek, 4. 2. 2016. Ta dan smo s pomočjo lego gradnikov kompleta Lego story celotno zgodbo predstavili z lego kockami. Učenci so bili razdeljeni v skupine. Vsak član skupine je sestavljal svoj del zgodbe. Celotna skupina je morala dobro sodelovati, se pogovarjati, dogovarjati in sprejemati skupne odločitve, da so na koncu lahko predstavili zgodbo. Po sestavljanju so učenci zgodbe ustno predstavili in se v skupini lotili izdelave stripa na računalnikih. Vsaka skupina je s pomočjo računalnikov poslikala svoje izdelke in izdelovala strip v lego programu. Učenci so s takim načinom dela zgodbo doživeli, predstavili in jo pretvorili v drugačen zapis, hkrati pa so se urili v sodelovanju in uporabi IKT-tehnologije.


O samem dogodku pa so zapise strnili tudi učenci.

V četrtek, 4. 2. 2016, smo imeli tehniški dan. V šoli so morali nekateri učenci ustno obnoviti vsebino knjige Pekarna Mišmaš, potem smo obnovo pisali vsak zase. Drugo uro se nam je pridružil gospod Miha, ki nas je razdelil v skupine. Vsaka skupina je morala s pomočjo lego kock sestaviti pet plošč, ki bodo podlaga za strip. Po sestavljanju smo zgodbe predstavili in se lotili oblikovanja stripa. Dan mi je bil zelo všeč, saj rad sestavljam z lego kockami.

David Brezovnik, 3. a


Danes, 4. 2. 2016, je bil tehniški dan. Prvo uro smo v razredu pisali obnovo knjige Pekarna Mišmaš. Ko smo končali, smo z lego kockami sestavljali like iz knjige. Razdeljeni smo bili v skupine. Jaz sem sestavil zaplet. Sestavil sem hišo, v kateri je bil Kurji pek, ki je Jedrt dajal kljuko. Zraven Jedrt je stal maček, pred hišo pa je bila ciza. Na koncu smo z aplikacijo za stripe naredili strip. Tehniški dan mi je bil zelo všeč.

Dominik Grahek Ličer, 3. a


Danes smo imeli namesto pouka lego dan. Gospod Miha nam je prinesel lego kocke. Kock je bilo veliko. Iz kock smo sestavljali Pekarno Mišmaš. Sestavil sem pekarno in pred njo veliko kupcev. Ko smo vsi v skupini končali, smo dobili računalnik, s katerim smo poslikali izdelke. S pomočjo fotografij smo naredili strip. V moji skupini smo se malce prepirali, ampak kljub vsemu mi je bilo všeč.

Jakob Kramar, 3. a

 

Danes je bil tehniški dan. Najprej smo morali napisati vsebino zgodbe Pekarna Mišmaš. Nato nam je gospod Miha povedal, kako moramo ravnati z lego kockami. Po malici smo sestavljali zgodbo. Ko smo sestavili, je celotna skupina pred tablo odnesla svoje izdelke in predstavila vsebino. Nato smo si na list zapisali, kaj naše osebe govorijo. Nato smo dobili računalnike in s pomočjo računalnikov oblikovali strip. Bilo mi je zelo všeč.

Gloria Vovk, 3. a

Oglejte si tudi