Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Virtualna panorama, informacijske table in izdelava strategije

Zaživela je turistična virtualna panorama znamenitosti občine Vojnik, obnovljene so tri informacijske table s karto Vojnika in pripravlja se Strategije za razvoj turizma občine Vojnik.
Turizem je pojem, pod katerim običajno razumemo potovanje zaradi razvedrila, oddiha ter njegove spremljajoče dejavnosti. Da bi tisti, ki potujejo, dobili čim boljše informacije tako na kraju samem kot tudi preko spleta, smo pristopili k izdelavi virtualne panorame, ki si jo lahko ogledate na naši spletni strani. Prav tako je podjetje, ki je pred tremi leti izdelalo oglasne in informacijske tabele na treh lokacijah v občini Vojnik, pristopilo k obnovi oglasov, posledično pa tudi dela tabel za turistične informacije. Ta del je zdaj posodobljen in opremljen z novimi fotografijami. Občina Vojnik bo konec leta in na začetku prihodnjega leta pristopila k izdelavi Strategije za razvoj turizma v občini Vojnik.


Z željo, da bi dokument zastavil vizijo razvoja turizma na območju občine, si želimo, da kmalu določimo tudi konkretne dejavnosti, ki jih bo občina v prihodnje izvajala na področju pospeševanja turističnega razvoja.

Mnogo let je turizem ena najbolj »pogonskih« gospodarskih dejavnosti na svetu, ki beleži najvišjo stopnjo rasti in je hkrati eden najbolj obetavnih temeljev vsestranskega razvoja celotne družbene skupnosti. Vlaganja v turizem se namreč ne odražajo le v pospeševanju razvoja tipičnih turističnih dejavnosti ali proizvodov, ampak dosegajo mnogostranske učinke in z razvojnim zagonom dodajajo dodano vrednost tudi drugi spremljajoči gospodarski dejavnosti, ki je s turizmom posredno povezana, od trgovine, transporta, servisnih dejavnosti do gradbeništva idr. Kot pri vsakem načrtovanju je tudi pri razvoju turizma nujna temeljna osnova – oblikovanje strategije razvoja in trženja turizma po načelu trajnostnega razvoja. 

Občina Vojnik potrebuje strategijo razvoja in trženja turizma, ki bo spodbudila uporabo turizma kot načina zviševanja kakovosti življenja prebivalcev, povečala učinek turizma na gospodarstvo, razvila partnerstva in blagovne znamke ter prepoznavnost območja tako, da bo v najboljši meri izkoriščala kulturno in naravno bogastvo območja ter skrbela za trajnostni razvoj – upoštevaje potrebe prebivalcev, gospodarstva in skupnosti.

Bistvo trajnostnega razvoja je namreč prepoznati in ohraniti zakladnico kulturne, tehniške in naravne dediščine občine Vojnik in okolice ter jo strokovno predstaviti turistični javnosti in tržiti doma in na tujem. Strategija razvoja turizma občine Vojnik bo načrt, ki bo s svojimi smernicami pomagala pri tem, v katero smer si želimo iti in kakšni so glavni cilji. 

Tekst in foto: Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi