Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
9°C
PON.
27°C
8°C
Oceni objavo

Veter v laseh 2023

V soboto, 20. maja, in nedeljo, 21. maja 2023, je Športno-rekreativno društvo Postani.fit že drugo leto zapored organiziralo prireditev Veter v laseh. To je športna prireditev, ki jo sofinancira Športna unija Slovenje. Pri organizaciji je pomagala tudi Občina Vojnik. Kot že prejšnje leto so bili na ta dogodek povabljeni vsi predšolski in šolski otroci okoliških šol (Osnovna šola Vojnik s podružnicami, Osnovna šola Dobrna, Frankolovo in Ljubečna) in vrtcev (Vrtec Mavrica Vojnik, Frankolovo, Dobrna in Ljubečna).
Dogodek je letos prvič trajal dva dni. Sobota je bila namenjena odraslim in mladini. Organizirana sta bila turnirja squasha in odbojke. Nedelja je bila bolj otroško obarvana. Dopoldne se je dogodka udeležilo kar preko 100 otrok. Na vseh aktivnostih čez dan so sodelovali brezplačno. V dopoldanskem času so se najprej udeležili predstavitev in delavnic športnih društev Občine Vojnik. Športna društva, ki so se letos predstavila, so: Nogometni klub Vojnik, Košarkarski klub Vojnik, Tenis klub Vojnik, Judo Jaka, Športno društvo Vizore, Športno-rekreativno društvo Postani.fit, Športno društvo Pajki, nekdanja slovenska hokejista; med drugim tudi nekdanja člana celjskega kluba, Žiga Grahut in Davor Rakanović ter plesne dejavnosti, hiphop, pod vodstvom plesne učiteljice Maše Križan.

Letošnja glavna atrakcija je bila mini »Planica«, ki so jo iz Ljubljane pripeljali člani Športnega društva Vizore. Na njej so lahko otroci, pa tudi odrasli, preizkusili vse svoje ˝skrite˝ skakalne spretnosti. Med njimi je svoj pogum pokazala tudi naša vodja organizacije, Sara Padarič. Popoldne je bilo malo drugačno kot lani. Tokrat so organizirali turnirje med šolami. Pri tem so sodelovali učenci druge in tretje triade Osnovne šole Vojnik, Dobrna, Frankolovo in Ljubečna. Pomerili pa so se v košarki 3 na 3, odbojki, nogometu na umetni travi in boju med dvema ognjema. Dan smo otrokom še dodatno popestrili z napihljivimi igrali, na katerih so se lahko pomerili v streljanju na gol in metanju žoge v napihljiv koš. Vse dopoldne je otroke zabavala tudi maskota Športko, s katero so se lahko tudi fotografirali.

Oba dneva pa seveda ne bi bila tako uspešna, kot sta bila, če nam pri tem ne bi pomagala Občina Vojnik, zgoraj omenjeni društvi in Gasilsko društvo Vojnik, za kar se jim še posebej zahvaljujemo. Seveda gre zahvala tudi vsem staršem in otrokom, ki se vsako leto pridno in z veseljem udeležujejo vseh naših aktivnosti. Vsi otroci so v zahvalo za sodelovanje prejeli tudi praktične nagrade (majice, napihljive žoge, frizbije, športne vrečke in spominske knjige).

Tekst: Amadeja Koštomaj

Foto: arhiv društva

Oglejte si tudi