Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
8°C
1°C
JUTRI
1°C
2°C
Deli
1588

Slovesno srečanje zakoncev jubilantov

V nedeljo, 4. 6. 2017, je bila v Vojniku, v cerkvi svetega Jerneja, slovesna sveta maša, pri kateri so sodelovali zakonci jubilanti, ki so praznovali okrogle obletnice poroke, od 10 do 70 let skupnega življenja. Sveto mašo je vodil domači župnik Anton Perger, ki je vsem čestital in jim zaželel, da vztrajajo.

Vztrajajo, kot so vztrajali tisti, ki imajo 50, 55, 60 in 70 (Tine in Zinka Lorger) let zakonske zveze, pa časi, ki so jih preživeli, sploh niso enostavni. Zinka Lorger je prisotnim povedala, da njuna poroka ni bila slovesna, ampak sta skupaj s pričama odšla v cerkev ponoči in se tam poročila, saj se kot učitelja ne bi smela poročiti cerkveno. Naslednji dan je moral Tine, kljub temu da je bil prej že v vojni, na obvezno služenje vojaškega roka.

Ob zaključku svete maše je vsak par ob stisku roke in čestitki dobil spominsko knjižico. Po maši so jubilanti in njihovi sorodniki nadaljevali prijetno družabno srečanje v Domu svetega Jerneja, kjer so predstavniki Karitasa pripravili pogostitev.


Tekst: Milena Jurgec

Foto: Edvard Fidler

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!