Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

V uporabo predali prikazovalnik hitrosti

Varnost otrok je na prvem mestu in v želji, da jim omogočimo varen začetek šolskega leta, smo se odločili kandidirati na razpis podjetja GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES D.O.O. iz Kranja.
Občina Vojnik je del Savinjske regije. Poleg razvoja podeželja in z njim povezano turistično dejavnostjo, je v občini pomembno obrtništvo in podjetništvo. Občina se ponaša z bogato kulturno dediščino, naravna dediščina pa ji daje oznako 'zelene' občine.  Že za časa Rimljanov je skozi Vojnik potekala cesta, ki je povezovala Celeio in Petovio. Z novejšim časom, modernizacijo in motorizacijo, pa je ta cesta postala le še bolj obremenjena, vsled tega tudi ostale poti skozi naša naselja.  


V letu 2009/2010 (vir: SURS) je v občini delovalo 6 vrtcev, obiskovalo pa jih je 351 otrok. Od vseh otrok v občini, ki so bili stari 1–5 let, jih je bilo 73 % vključenih v vrtec, kar je več kot v vseh vrtcih v Sloveniji skupaj (72 %). V dveh osnovnih šolah in treh podružnicah se je v šolskem letu 2009/2010 izobraževalo približno 790 učencev. Različne srednje šole je obiskovalo okoli 430 dijakov. Med 1.000 prebivalci v občini je bilo povprečno 60 študentov in 9 diplomantov; v celotni Sloveniji je bilo na 1.000 prebivalcev povprečno 56 študentov in 9 diplomantov.  

Ti podatki so res mogoče samo statistika, a kažejo na to, da moramo to »statistiko« zavarovati in jim pomagati, da bodo zakorakali varno v nov dan.

Z namestitvijo merilca hitrosti bi želeli, da udeleženci v prometu, tako pešci kot tudi vozniki vedo, da prihajajo v območje, kjer veljajo nižje predpisane omejitve in dodatna previdnost na cesti. 

Merilec hitrosti bomo namestili v delu Prušnikove ulice, ki jo z ene strani obdaja kompleks  OŠ Vojnik, na drugi strani pa trenutno gradbišče novega vrtca Mavrica Vojnik.

V šolo jeseni niso vstopali samo šolarji, temveč tudi otroci vrtca Mavrica, ki bodo do decembra preživljali igro v prostorih šole.

Poleg merilca hitrosti, pa je ta odsek ulice opremljen z hitrostnimi ovirami, oznakami in varnostnimi opozorili, v času sprememb prometnega režima, pa nad pravilno udeležbo v prometu skrbijo redarji medobčinskega inšpektorata. 

Zelo ponosni pa smo na to, da smo postali del projekta "Varno. Skupaj." Ob namestitvi merilca, smo skupaj z otroki OŠ Vojnik in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Vojnik pripravili slavnostni dogodek in to pridobitev primerno obležili.


Pripravila:
Petra Pehar Žgajner

Povezave

www.vojnik.si

Oglejte si tudi