Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Strelska sekcija DU Vojnik zlata

Strelci sekcije DU Vojnik smo danes v prostorih strelišča SD bratov Dobrotinškov, ki je sicer v lasti DU Vojnik, izvedli strelsko tekmo z zračnim orožjem na čast praznika KS Vojnik. Zjutraj predsednik DU Vojnik Marjan Kajzba ni najbolj verjel našim napovedim, da bomo danes zmagali, vendar so se uresničile, seveda na naše in njegovo veselje. Tekme so se udeležili strelci društev upokojencev Hudinja, Dobrna, Ostrožno, Vitanje in Vojnik.

Ekipno smo zasedli 1. mesto, posamezno pa je naš novi član Jože Jeram dosegel 1. mesto, in Franc Lebič 2. mesto. Preživeli smo čudovito dopoldne (po rezultatu sodeč) v družbi svojih starih znancev in strelskih prijateljev, na koncu tudi ob zakuski in pijači pri Turistu na Frankolovem, kjer nas je Franci postregel z okusno malico.

Prihodnji teden gremo v sredo na tekmo na Dobrno, k tamkajšnjemu društvu upokojencev, v četrtek pa nas čaka tekma v Vitanju z malokalibrsko puško. Nadejamo se lepih rezultatov in prijetnega druženja. Župan Branko Petre mi je nekoč, ko sem bil razočaran nad rezultatom, dejal, da so društva za druženje in ne za ne vem kakšno tekmovalnost. Moram reči, da za smo druženje vedno pripravljeni, prvi pridemo in zadnji gremo, vmes kaj pojemo in spijemo. Hvala vsem sodelujočim, hvala KS Vojnik za pomoč in DU Vojnik za vse ostalo.

 

Strelski pozdrav »MUŠ«!

Tekst: Franc Lebič
Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi