Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Taščice v Topolšici in Laškem

Članice KUD France Prešeren Ljudske pevke "TAŠČICE" so 13. 6. 2019 obiskale dom starejših Zimzelen v Topolšici, da so popestrile dopoldan stanovalcem. Zbralo se jih je zavidljivo število in budno so spremljali ubrano petje vojniških Taščic. Zelo so veseli vsakega njihovega obiska, saj tako ne izgubijo stika s starimi pesmimi. Marsikatere še niso slišali ali pa so pozabili, da so jo kdaj v preteklosti morda tudi sami prepevali. Vmes je bilo slišati tudi njihovo petje, zato je bilo še posebej veselo. Po koncertu so nas pogostili in nas povabili, da še kdaj pridemo.

"Taščice" so se 18. 6. 2019 odpravile v dom za ostarele v Laško. Tudi njim so polepšale dopoldan. Zbralo se je veliko stanovalcev, nekateri so prišli sami, druge so pripeljali z vozički, vsem pa je bila skupna ljubezen do poslušanja stare ljudske dediščine v obliki pesmi, nekatere bolj, druge manj znane. Imeli so se lepo in so vsaj za trenutek pozabili na tegobe starosti. Tudi tu smo bili deležni pogostitve in vabila po skorajšnjem snidenju, če ne prej, prihodnje leto.

Zahvala gre pevkam, ker obiskujejo domove brezplačno, tudi za svojo dušo in popestritev uric stanovalcem domov. Kar tako naprej.

V načrtu so imele nastop v domu starejših v Šentjurju, vendar si je Darja Flis zlomila nogo in je žal nastop odpovedan. Ko bo z nogo spet boljše, bodo vse nadoknadile. Darji želimo hitro okrevanje.

Tekst in foto: Franc Lebič

 

Oglejte si tudi