Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Uspešen začetek lige v Doliču

Streljanje z malokalibrsko puško
V nedeljo, 12. aprila 2015, smo se zgodaj zjutraj zbrali in odpravili v Dolič pri Mislinji na 1. kolo lige v streljanju z malokalibrsko puško sosednjih društev. Sodelovala so strelska društva koroško-štajerske regije (Dolič, Šoštanj, Slovenske Konjice, Celje, Zreče, Špitalič in Vojnik). Glede na začetek sezone in pomanjkanje pogojev za trening nismo pričakovali dobrega rezultata. Sedaj smo toliko bolj veseli in ponosni na doseženo. Nastopili smo v dveh ekipah: resda ekipa Vojnik 2 ni dosegla zavidanja vrednega rezultata, nas pa je ekipa Vojnik 1 v sestavi Peter Pihler, Janez Pintar in Saška Nerat razveselila z uspehom, in to s tretjim mestom ekipno med osmimi sodelujočimi ekipami. Peter Pihler je osvojil bronasto medaljo za tretje mesto v kategoriji članov do 50 let. Res nas je obiskala športna sreča, kar bo zagotovo dvignilo moralo in samozavest članov. Ob tem se zahvaljujem tudi PGD Vojnik, ki nam je omogočil prevoz na tekmo.

 

Prihajajo lepši in toplejši dnevi, kar pomeni, da bomo lahko več trenirali. Treningi se odvijajo na odprtem strelišču (Petriček), zato smo odvisni od vremena, seveda pa tudi od časa članov. Začela so se tudi dela na vrtovih in kmetijah, zato je treba marsikaj uskladiti.

 

Na tem mestu bi želel še enkrat čestitati ekipi za dosego lepega rezultata in obenem dodal željo, da svoje dosežke še izboljšamo. Naslednja priložnost bo že na tekmi 10. maja 2015 v Celju na Petričku; 14. junija 2015 pa naše društvo prireja 4. kolo z malokalibrsko puško v čast krajevnega praznika.

 

Ponovno vas vabim, da se nam pridružite. Veseli bomo vsakega člana, še posebej, če dobro cilja.

 

Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi