Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Pod streho spravili spomladansko ligo in občni zbor društva

Zadnje kolo interne tradicionalne spomladanske lige smo imeli 16. marca 2015 in s tem zaključili test pripravljenosti za novo sezono. Medalje za dosežene rezultate smo podelili na občnem zboru društva, ki smo ga imeli 23. marca v prostorih strelišča.
 

Pregledali smo delovanje društva in finančne rezultate preteklega leta, podelili medalje in se prijetno družili. Med pregledom programa za to leto je tekla beseda o praznovanju 80-letnice ustanovitve tedanje strelske družine in sedanjega strelskega društva. Datuma še nismo dorekli, ker še ne vemo, kako bodo potekale prireditve v počastitev krajevnega praznika. Govorili smo tudi o memorialu bratov Dobrotinšek, ki smo ga prvič priredili lani. Želeli bi, da postane tradicionalen. Ker gre za tekmovanje za prehodni pokal, pa tako ali tako moramo nadaljevati tradicijo. Sedaj je pokal v Trbovljah, lepo bi bilo, da ga spravimo bliže domu.

 

Končala se je liga koroško-štajersko-zasavske regije – osvojili smo peto mesto (med osmimi ekipami). Imeli smo posvet, kako izboljšati rezultat. Ugotovili smo, da brez dodatnih treningov ne bo mogoče. Seveda pa to za sabo potegne dodatna finančna sredstva, ki jih tako ali tako težko pridobimo.

 

Udeležili smo se tudi regijskega prvenstva. Jernej Obad in Janez Vidmar sta osvojila pokal za tretje mesto ekipno, med članicami je tretje mesto osvojila Saška Nerat. Vsem trem iskrene čestitke!

 

Sodelovali smo na Kebrovem memorialu v Slovenskih Konjicah, kjer smo ekipno dosegli nehvaležno četrto mesto. Saška Nerat je osvojila tretje mesto med članicami, vendar zaradi nezadostnega števila članic ni bilo podelitve medalj.

 

Člani društva smo se z dvema ekipama udeležili strelskega tekmovanja z vojaško puško M48 na strelišču v Zagradu, ki ga organizira Slovenska vojska. Trenutno smo na četrtem mestu, vendar je pred nami še eno izborno tekmovanje. Lani smo bili med 42 ekipami dvanajsti. 

 

Sedaj pa k podelitvi medalj spomladanske lige. Dajmo prednost ženskemu delu društva in naštejmo dobitnice medalj:

1. mesto: SAŠKA NERAT (511 krogov),

2. mesto: EVA ŠTRAUS (472 krogov),

3. mesto: NADA ČERENAK (440 krogov).

 

Med člani do 50 let so prejemniki naslednji:

1. mesto: JANEZ PINTAR (524 krogov),

2. mesto: MATJAŽ ŽGAJNER (520 krogov),

3. mesto: JERNEJ OBAD (495 krogov).

 

Tekmovali smo tudi veterani nad 50 let:

1. mesto: MIROSLAV TERNOVŠEK (507 krogov),

2. mesto: FRANC LEBIČ (505 krogov),

3. mesto: ŠANDOR PATKANJ (500 krogov).

 

V skupni razvrstitvi je rezultat naslednji:

1. JANEZ PINTAR,

2. MATJAŽ ŽGAJNER,

3. SAŠKA NERAT.

 

 Franc Lebič

 

Oglejte si tudi