Oceni objavo

Teden športa v Socki

S sobotnim pohodom otrok iz Nove Cerkve in Socke okoli Kislice smo končali letošnji "Teden športa", ki smo ga začeli en teden pred tem s turnirjem v malem nogometu.

Zelo velika udeležba na petkovem programu iger na Šeškovem travniku in pri sobotnem pohodu okoli Kislice sta nas skoraj malo presenetili. Še sreča, da so gospe Janja, Milena in Stanka napekle dovolj peciva! V soboto pa sta, poleg vseh sendvičev iz nahrbtnika, Karmen in Ana spekli še 200 palačink.

Kaj smo naredili dobro?

Vodenje športnih aktivnosti so prevzeli učitelji športne vzgoje iz OŠ Vojnik, za kar se jim zahvaljujemo. Aktivnosti so bile tako veliko bolj zanimive in poučne za otroke. PGD Socka je organiziralo igre tudi za predšolske otroke. Verjamem, da se bodo vsi ti otroci vpisali h gasilcem, ko bodo začeli hoditi v šolo.

Pohod okoli Kislice so popestrili še gozdarji z Zavoda za gozdove iz Celja z delavnico o obnašanju v gozdu in drevesih, ki rastejo pri nas. Otroci so poslušali z odprtimi usti; naslednje leto bomo organizirali celo dopoldne v gozdu v okolici Socke in Nove Cerkve.

Kaj smo naredili slabo?

Zopet nam ni uspelo privabiti najstnikov (nogomet in odbojka). Če ne želimo izgubiti cele generacije, bomo morali naslednje leto vložiti še veliko več truda, mogoče tudi poiskati drugačen način komunikacije. Po mnenju enega od najstnikov so Facebook in letaki še samo za »stare«.

Pri pospravljanju po sobotnem pohodu na Strnadovem travniku smo člani ŠD Socka iskreno upali, da smo mogoče le uspeli prižgati iskrico, ki bo pri nekaterih starših zanetila veselje do aktivnosti v naravi.

Tekst in foto: Drago Korošec 

 

Oglejte si tudi