Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Pia Stožir pri štafetnem teku pionirk do naslova prvakinj

Pionirke z rekordom do naslova prvakinj

Po dolgotrajni rehabilitaciji po poškodbi se je član Atletskega kluba Kladivar Celje, Luka Janežič, vrnil na tekmovališča. V svojem prvem nastopu je v Mariboru na 300-metrski progi zmagal.S časom 33,29 sekunde je za 1,4 s zaostal za svojim državnim rekordom iz leta 2017. Po teku je dejal: “Želel sem tek pod 33 sekundami, a sem tudi z doseženim kar zadovoljen. Predvsem me veseli, da sem se v zadnjih 100 m počutil kot v starih časih. Veliko bolje je stekel ta začetek, kot sem ga imel na kateri koli tekmi lani. Led sem prebil in sedaj me čaka naslednji teden tekma v Kranju.”

Na mitingu v nemškem Pliezhausnu je nastopil Vid Botolin, ki je na 3000 m zmagal s časom 8:08,30.

V Baden-Württembergu je nastopila tudi Tia Tanja Živko, ki je v teku na en kilometer z osebnim rekordom 2:46,07 osvojila 16. mesto.

Na atletskem mitingu bronaste svetovne serije v Dubaju je nastopil Jan Vukovič, ki je bil peti na 800 m, in sicer s časom 1:48,51. Po teku je vtise strnil tako: “Nastop ocenjujem pozitivno, saj sem napravil to, kar sva se s trenerjem dogovorila. Začel sem pogumno v ospredju in se nisem ‘skrival’ zadaj. Na žalost ni bilo narekovalca ritma in zato se vodil tekmo do zadnjih 100 m pred ciljem. V zaključku so me sicer prehiteli štirje tekači, ampak ta nastop mi vliva optimizma za nadaljevanje olimpijske sezone.”

Klara Lukan je v Oderzu v Benečiji nastopila na 5-kilometrski progi in s časom 15:41 za pet sekund zaostala zgolj za zmagovalko.

Na državnem prvenstvu v štafetnem teku je v kategoriji pionirk do 16 let ekipa kladivarjevk osvojila naslov prvakinj, in sicer v disciplini (100m-200m-300m-400m). Skupaj so progo pretekle v času 2:22,10, kar je tudi novi državni rekord. Tekle so Pia Stožir, Manca Blatnik, Neja Jankovič in Brina Vogrin Cingesar.

Dodajmo, da so se kladivarjevci med prazniki na klubske priprave tokrat namesto na jug Istre odpravili v Furlanijo:

 Tekst in foto: Povzeto po spletu. 

Oglejte si tudi