Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
1°C
-1°C
SOB.
2°C
-2°C
4354

Navdušenec smučarskih skokov, harmonike in hiphopa

Četrtošolec Osnovne šole Vojnik Jakob Mužar iz Vojnika je s treningi smučarskih skokov začel pri rosnih šestih letih. Če ne bi treniral smučarskih skokov, bi treniral smučanje. Pred skoki je sicer treniral nogomet, vendar kaj kmalu ugotovil, da si želi trenirati nekaj popolnoma drugega.

Starost: 9 let

Klub: Smučarsko društvo Vizore (SD Vizore)

Trener: Slavko in David Grm

Največji dosežek: skupno 4. mesto na tekmovanju 4 skakalnic Alpe Adria in

ekipno 3. mesto na državnem prvenstvu (poletna sezona 2017)

Konjički: igranje harmonike, druženje s prijatelji, smučanje, kolesarjenje

Želeni poklic: zdravnik

Želja: postati uspešen smučarski skakalec

Cilji: 1. mesto na državnem prvenstvu in pokalu Alpe Adria

Vzorniki: skakalci slovenske reprezentance

Sanjsko potovanje: Dominikanska republika

 

»Za ta šport me je navdušil Peter Prevc in celotna ekipa slovenske reprezentance, na katero smo lahko res ponosni,« odgovori na vprašanje, kdo ga je navdušil za ta adrenalinski šport. Poleg smučarskih skokov obiskuje še glasbeno šolo in igra harmoniko pri profesorju Tomažu Marčiču. Še posebej rad pa tudi pleše in enkrat tedensko obiskuje treninge hiphopa s sestro Mašo.


Treningi smučarskih skokov potekajo tri- do štirikrat tedensko, odvisno od sezone. »Poletna sezona je bolj pestra, ker ni odvisna od vremenskih pogojev in skačemo na t. i. plastiki. Imamo tudi suhe treninge v telovadnici in treninge na skakalnicah po vsej Sloveniji (glede na to, kje je tekma, tam tudi treniramo). Delamo še vaje za zdržljivost, ravnotežje, dober odriv itd.« Pove tudi, da pri smučarskih skokih sicer zelo uživa, a ga je kdaj tudi strah, ko sedi na »rampi«. »Ko pa se spustim, strah mine in uživam v letu.«


V prihodnosti si Jakob želi čim manj padcev ter poškodb in šolanje nadaljevati v športnem oddelku Gimnazije Kranj, ker imajo tam odlične pogoje za treninge skakalcev. Osnovnošolec, ki sebe opiše kot razigranega smučarskega skakalca, ki rad igra harmoniko, ima jasne cilje za prihodnost – upa, da bo postal član slovenske reprezentance, skupaj še s kakšnim skakalcem SD Vizore, in izboljšal svoj osebni rekord. »Poleg ukvarjanja s športom pa bi želel postati zdravnik. Želim pomagati ljudem,« še razmišlja skakalec, ki je v letu 2017 z ekipo smučarjev skakalcev SD Vizore na županovem novoletnem sprejemu prejel nagrado za najuspešnejše športnike lanskega leta.

 

Tekst: Tjaša Podergajs

Foto: osebni arhiv

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!