Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Hribovci smo praznovali

Kako lepo je, da živim v vasi, kjer je sosed sosedu sosed.
S tem se lahko ponašamo vaščani dela Višnje vasi. Medsebojno tkanje prijateljskih vezi gradimo že dolgo vrsto let, od takrat, ko je na našem hribu stala tu in tam kakšna hiša. Radi si pomagamo v dobrem in slabem, poklepetamo in si izmenjamo različne izkušnje.


Preveč naših sosedov je odšlo v večnost in tudi ob krutih trenutkih si sosedje stojimo ob strani. Radi pa se poveselimo, še posebej ob okroglih obletnicah, ko se vedno dogaja kaj novega, lepega, da je presenečenje še toliko bolj zanimivo. Tako smo se hribovci zbrali pri »Bebri«, na kmetiji, kamor vsi radi zahajamo, da bi Majdo presenetili. Treba je bilo doreči scenarij in malo vaditi, da je bilo presenečenje zanimivo. Z muzikantom, leseno rožico in kupom dobrot smo se odpravili h Koroščevi Majdi, da ji zapojemo in voščimo.

Kako hitro so minila leta in Majda je obrnila šesti list v knjigi življenja. Prepričana sem, da bo ta list popisala z lepimi in nepozabnimi trenutki večera, saj smo ji vsi vaščani zapeli in ji v spomin postavili rožico. Zaželeli smo ji obilo zdravja, sreče in veselja ob možu in hčerkama z družinama. Vnuki pa naj jo še naprej razveseljujejo in lepšajo vsak trenutek življenja.

Upam in verjamem, da bo v naši vasi še mnogo takih priložnosti, da bomo lahko razveselili drug drugega in da se bo veselo petje še razlegalo po našem hribu.

 

Tekst: Dragica Mirnik

Foto: Jožica Medved

Oglejte si tudi