Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Praznični december v vrtcu v Frankolovem

December je čas pričakovanj in obdarovanj, čas Miklavža, Božička in dedka Mraza, katerih se posebej veselijo otroci.

V želji, da bi otroci najlepše doživeli praznično decembrsko vzdušje, smo za to poskrbeli tudi strokovni delavci vrtca z izvedbo dejavnosti v posameznih oddelkih in ob skupnem druženju otrok vseh treh oddelkov v naši enoti. Izdelovali smo praznične okraske iz različnih materialov, s katerimi smo okrasili skupno novoletno jelko in prostore vrtca, oblikovali smo kokosove kroglice ter izvedli skupno čajanko, kjer smo se posladkali s pripravljenimi kokosovimi kroglicami ob čaju in ob glasbi. Prepevali smo praznične pesmi in pesmi o zimi, prisluhnili pravljicam, katere so nas popeljale v čarobni praznični čas. Otroci najstarejše skupine so si v KD Vojnik ogledali še lutkovno predstavo z naslovom »Medvedje sanje«.

Vsak oddelek je izvedel srečanje otrok in staršev s prazničnim pridihom. V oddelku najmlajših in sredinčkov smo igralni večer popestrili z igro v različnih igralnih kotičkih, kjer je igra potekala v interakciji s starši ter drugimi vrstniki, v ustvarjalnih delavnicah smo razvijali svojo domišljijo in ustvarjalnost ob izdelovanju škratkov ter posadili božično žito v praznično okrašenih lončkih, katere so otroci odnesli domov. V oddelku otrok najstarejše skupine, ki domujejo v prostorih stare šole, pa so skupaj s starši izdelovali praznične okraske, s katerimi so okrasili novoletno jelko v svoji igralnici. Starše smo razveselili tudi z voščilnicami.

Najlepše darilo otrokom pa je bil obisk Božička, ki je s svojim škratom in dobro vilo še posebej popestril prihod božičnega časa. Obdaril nas je s prijaznimi besedami, nasveti ter s sladkostmi, ki jih prinesel v košari. Presenetil nas je tudi z darili pod božičnim drevesom, katere smo nestrpno razvijali.

 

                                                                     Vzgojiteljica Klaudija Lubej,

                                                                                                 enota Frankolovo

 

Oglejte si tudi