Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

Člani sveta KS Vojnik smo imeli 14. 3. 2013 14. redno sejo.

Na seji je bil prisoten tudi župan Benedikt Podergajs, ki nam je skupaj s sodelavci predstavil izvajanje aktualnih projektov (telovadnico bo zaključilo podjetje Pomgrad, vložena je dokumentacija za gradbeno dovoljenje za vodovod Tomaž, kanalizacija Arclin, identifikacija projektov za obdobje 2014-20).

 

Pregledali in potrdili smo letno poročilo 2012, v katerem največji delež odhodkov predstavljajo odhodki za zimsko službo.

 

Na področju naše krajevne skupnosti so za pluženje in posipavanje javnih poti skrbeli lokalni orači, za lokalne ceste pa je bil odgovoren VOC. Vsem, ki so se trudili za prevoznost naših cest, iskrena hvala.

 

Ker pa je bila letošnja zima dolga, rekordno obilna z zimskimi padavinami, ki so se pojavljale tudi v aprilu, je glede na količino padavin in število snežnih dni visok tudi delež sredstev, ki jih bomo morali odšteti za zimsko službo.

 

Za stopljenim snegom pa so ostale številne jame na cestiščih, odnešen material z brežin in poškodovane makadamske ceste, ki jih bo potrebno sanirati.  

 

S člani sveta smo se dogovorili, da svoje sokrajane in sokrajanke povabimo, da se 20. aprila udeležijo čistilne akcije. Želimo si, da bi bile tudi takšne skupne akcije priložnost, da se sosedje družijo, hkrati pa s tem pripomoremo k čistejšemu okolju v, katerem živimo.

 

Druženju in praznovanju pa bodo v mesecu juniju namenjeni dogodki in prireditve, ki jih pripravljajo društva in organizacije v kraju v času praznovanja praznika KS Vojnik. Nanje ste že zdaj iskreno vabljeni. Z natančnim razporedom prireditev boste seznanjeni z zloženko, ki jo boste prejeli na dom.

                                                                                                   Lidija Eler Jazbinšek,

                                                                                                     predsednica Sveta KS Vojnik

 

Oglejte si tudi